Zwemmen in woest zeewater: Charco Azul, La Palma

Zoals ik eerder al schreef is La Palma het steilste eiland ter wereld. Dat heeft als resultaat dat er maar weinig stranden zijn waarvan af je de zee in kunt lopen. Vaak zijn het rotsen. En dan is eraf springen een optie, maar hoe kom je er weer op? Dan moet je toch een flink behendige klimmer zijn. Het natuurlijke zwembad Charco Azul, in het noordoosten van La Palma, is daarom een welkome afwisseling tussen al dat natuurgeweld. Charco Azul is door mensenhanden gemaakt en is een uitkeping in de rotsen, waar het zeewater in stroomt. Zo is er een zwembekken ontstaan, welke afgezet wordt door een muurtje waarop een trap gemaakt is. Zwemmen in woest zeewater? Het kan dus in Charco Azul! Het zwembekken wordt vergezeld door een klein kunstmatig kinderbadje (iets hogerop). De kleintjes kunnen dus ook mee om te zwemmen!

Woest & zoutig: vakantie!

Het zoute zeewater op je huid, een fris briesje die je haren doet wapperen. Charco Azul geeft je dat echte vakantiegevoel. Het feit dat hier doorgaans niet extreem druk is, maakt dit natuurlijke zwembad nog eens extra aantrekkelijk. De 50 tinten blauw van de Atlantische Oceaan zijn hier in één blikveld te bewonderen. De zon, die af en toe achter een pluim van witte wolkjes verdwijnt, kust voorzichtig je huid. Als het je te letterlijk te heet onder de voeten wordt op die donkere rotsen, pak je toch gewoon de tube zonnebrandcrème?

Hoe kom je er?

Als je een auto hebt gehuurd op La Palma, dan is dat vrij simpel. Je rijdt richting San Andres en volgt de borden Charco Azul. Of nog beter: je stelt het adres in op je navigatiesysteem. Zelf gebruikte ik de app ‘Waze’ op mijn smartphone. Ideaal voor in het binnen- en buitenland – en werkt vaak ook offline (je moet de route dan alleen wel online beginnen). Beschik je zelf niet over een auto, dan is zijn de andere opties het nemen van een bus of een taxi. Neem je de bus? Gebruik dan de app Moovit. Die helpt je met het kiezen van het juiste openbaar vervoer in het buitenland.

Adres:
Camino del Melonar
San Andres y Sauces, La Palma, Spanje

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.