Wintersport in Val Thorens, Les Trois Vallées: het grootste skigebied van Europa

Val Thorens, door wintersportliefhebbers ook vaak afgekort als ‘Valtho’ is één van de hoogst gelegen skidorpen in de Franse Alpen. Het maakt onderdeel uit van Les Trois Vallées: het grootste skigebied van Europa. Hier komen duizenden Nederlanders per jaar hun wintersportvakantie vieren. De sneeuwzekerheid is gigantisch groot en dat maakt het een geliefde plek.

Wist je overigens dat 100% van de lokale bevolking een rol speelt in het skitoerisme? In de zomer wonen er in Val Thorens ongeveer 600 mensen en dit schiet naar 2500 inwoners in de winterperiode!


Over Val Thorens

Eigenlijk is dit skidorp nog maar jong. 40 jaar geleden had projectontwikkelaar Peter Schnebelen het idee om van Val Thorens de hoogst gelegen wintersportplaats van Europa te maken. Samen met de hulp van anderen slaagde hij daarin en sinds die tijd is Val Thorens alsmaar doorontwikkeld. Inmiddels is het dus een geliefde en beroemde beruchte plek onder fanatieke wintersporters. Ook ski- en snowboardgrootheden zijn hier regelmatig te vinden, zoals Travis Rice.

Dit skigebied is ideaal voor geoefende skiërs en snowboarders, maar er worden ook lessen voor beginners aangeboden.


Wat is er te nog meer te doen?

Ben je niet van plan om te gaan skiën, maar wil je wél mee op wintersportvakantie? Of heb je het na een ochtend skiën al gezien? Dan zijn er in Val Thorens nog andere bezigheden waar je je mee kunt vermaken. Zoals 15 keer onderuit schuiven over de gladgevroren wegen bijvoorbeeld – en er steeds wéér om te lachen – ook.al.is.je.reet.inmiddels.bont.en.blauw.

O, wacht, nee, dat ben waarschijnlijk alleen ik. Hier zijn tien andere opties om van de sneeuwpret en vrieskou te genieten:

01. Le Toboggan
02. Sneeuwscooters (yay!)
03. Naar het hoogste punt
04. Raclette & fondue
05. Winkelen
06. Terrasje pakken aan de piste
07. Naar de kroeg
08. Bowlen
09. Wandelen
10. Fotograferen


Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.