Waar is de magie van Kerst als je ouder wordt?

Het lijkt wel dat, hoe ouder ik word, hoe minder magisch de Kerstdagen zijn. Vroeger was gezelligheid vanzelfsprekend, was je uitgelaten dat je een keertje later naar bed mocht op Kerstavond en stond je ’s ochtendsvroeg op 1e Kerstdag net zo snel weer bij de boom je ouders wakker te roepen of je al een cadeautje open mocht scheuren. Or was that just me? In ieder geval stond de wereld even stil, in mijn beleving althans, want het was Kerst.

Tegenwoordig zijn bijna alle winkels open. Het leven gaat gewoon door. Fitgirls en fitboys van Instagram lijken – net als elke andere dag – gewoon bezig te zijn met fitness en sport. Alleen noemen ze het nu een ‘Kerst workout‘ in plaats van een gewone workout. Er zijn geen sneeuwvlokjes meer, maar gelukkig wel filters met sneeuwvlokjes *kuchproest. En de dag na Kerst moet je gewoon weer werken. Cadeautjes die we niet leuk vinden ruilen we om op het internet – of sturen we gewoon weer terug naar waar ze vandaan kwamen. En we mogen vooral niet teveel eten tijdens de feestdagen, want als zelfs het NRC er een artikel over gaat schrijven, man, man, man.

Maar misschien komt het wel omdat ik mijn jong-volwassen-fase zit. We hebben geen kleine kinderen meer in de familie en ik heb ze zelf ook niet. Ik ben er wel één, maar daar lijkt niemand een boodschap aan te hebben. Misschien, heel misschien, dat als ik kinderen mag krijgen, dat de magie van Kerst dan weer terug komt?

Hoe was jullie Kerst?

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.