Verrassend Valencia: fietstours in Valencia

Wil je iets van de omgeving verkennen in Valencia en ben je nieuwsgierig naar de verhalen van deze Spaanse stad? Dan moet je zeker een fietstour bij Verrassend Valencia boeken! Verrassend Valencia biedt namelijk verschillende fietstours in Valencia aan: van een fietstour met proefverrassing tot privé fietstours. Voor die laatste moet je wel even flink in de buidel tasten. Dus kozen wij voor de eerste optie: gewoon lekker met een groep op pad! We begonnen de dag met een wandeling van ons hotel aan de Avenida de les Balears naar de hippe wijk Ruzafa, waar Verrassend Valencia in een klein pandje verstopt zit.

Eenmaal daar aangekomen vonden we heel wat mede-Hollanders, die allemaal hetzelfde van plan waren. Fietsen! Because we’re good at it. Alleen voor de verandering deden we dat eens in een prachtige – en voor ons compleet nieuwe – stad. Zo haalden we onze fietsen op en reden we braaf naar het verzamelpunt waar gids Kris al op ons stond te wachten. Kris is overigens een meisje, not a boy. En Kris kan vertellen, wow! Geboeid stonden we allemaal naar haar te luisteren. Over hoe ze haar Valenciaanse liefde in Londen had ontmoet. En hoe de Knorr paëlla eigenlijk geen paëlla is – waar ze door een hilarische flater achter kwam. Ik vind dat altijd onzettend leuk, als een gids een stukje persoonlijkheid in een verhaal stopt.

Rufaza – CAC – het oude centrum

De fietstour begon in Rufaza. Een wijk die de afgelopen jaren flink getransformeerd is. Van een onveilige buurt werd het een hippe plek. Waar vroeger mannen met baarden je als vrouw ongemakkelijk lang nastaarden en waar je nagefloten werd, is daar nu geen sprake meer van. Overal vind je leuke eettentjes, een aantal van de beste restaurants, fijne horchatería’s en aangename ontbijtcafés. We fietsen langs een kathedraal met een wereldberoemde beschermheilige, langs de Mercat Russafa en we stoppen bij de Mercado de Colón.
Stuk voor stuk bezienswaardigheden, waar ik jullie in een apart artikel graag meer over vertel.

Nadat we door Ruzafa zijn gefietst, dalen we een klein stukje af: het Turía park in. Door het park fietsen we richting Ciudad de las artes y las ciencias. Het meest moderne stuk van Valencia. Toen we met het vliegtuig aankwamen, had ik het al zien liggen. Hier wachtte ik op, dit wilde ik zien! En het was mega-indrukwekkend. Kris vertelde ons allerlei feiten en weetjes over het Ciudad. Zoals, dat het operagebouw een schild heeft van mozaïeksteentjes, waarvoor de verkeerde lijm was gebruikt. Enkele jaren na de bouw kwamen de steentjes er dus weer af zetten. Het gemeentebestuur klaagde het architectenbureau aan – en die hebben het uiteindelijk moeten vergoeden. We vervolgen onze fietsroute richting het oude centrum. Maar niet voordat we een plas- en rustpauze houden in het park. Kris vraagt aan alle deelnemers of ze nog tips willen en die deelt ze vervolgens enthousiast met de groep.

Als laatste onderdeel van de route gaan we richting de oude stad. Helaas mag er niet meer met grote groepen door de binnenstad gefietst worden, dus we beperken ons tot de buitenrand van de stad. Ook niet mis, want hier bekijken we de bijzondere wurgbomen, het station en de arena. Hoewel ik fel tegen stierenvechten ben. Ik kwijl weg bij de Flagship store van Pronovias, die we onderweg tegenkomen.

Voor € 6,50 de hort op

In het centrum stopt onze fietstour met gids. We hebben de fiets voor € 6,50 per persoon de hele dag bijgeboekt en dus gaan we zelf nog op pad. We fietsen regelrecht naar de wijk El Carmen, waar we een leuk tentje vinden op Playa del Carmen. Hier genieten we van overheerlijke tapas en het kletterende water van een fonteintje op het plein.

We ontdekken de stad en het Turía park en leveren de fiets ’s avonds om half acht weer in.
Mijn conclusie? De fietstours in Valencia zijn ontzettend leuk en ik kan het zeker iedereen aanraden!

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.