Tip: Altruist zonnebrandcrème

Zodra de temperaturen boven de 25 graden uitstijgen moet je altijd nét even wat beter voor je lichaam zorgen. Dat doe je door goed te blijven hydrateren, in de volle zon misschien een petje op om een zonnesteek te voorkomen en… met Altruist zonnebrandcrème. Tenminste, dit vind ik persoonlijk de allerfijnste zonnebrandcrème die ik tot nu toe heb kunnen vinden.

Deze zonnebrandcrème is ontwikkeld door twee vrienden: Andrew (dermatoloog en huidkanker specialist) & David (huidverzorgingsspecialist), die de kans op huidkanker willen verminderen door steeds meer mensen te stimuleren om zich in te smeren. Altruist zonnebrandcrème is ontwikkeld met behulp van vooraanstaande wetenschappers in Europa. De zonnebrandcrème beschermt tegen UVA en UVB straling en is dermatologisch getest. Omdat het niet prikt, is het zeer geschikt voor het lichaam & gezicht. Deze crème ruikt zelfs lekker, zonder parfum-achtig over te komen! En dat klopt, want een tube van Altruist is vrij van parfum & parabenen.

Plakt niet, prikt niet, stinkt niet

Ik heb ooit twee tubes besteld via het internet. Uiteindelijk gebruikte ik ze pas maanden later. Het heeft dus even geduurd, maar toen ik ze eenmaal gebruikt had was ik er helemaal weg van. De Altruist zonnebrandcrème is niet te dik en niet te dun, maar precies goed. Een witte substantie die lekker soepel uitsmeert. En de geur is gewoon neutraal. Niet overheersend, maar wel dat crème-achtige.

Bij andere zonnebrandcrèmes komt het nog wel eens voor dat mijn huid mild geïrriteerd raakt na, of soms zelfs al tijdens het smeren. Dit heb ik bij Altruist zonnebrandcrème niet, wat echt een groot pluspunt is! Er wordt dan ook geschreven dat het dermatologisch ontwikkeld is. Met andere woorden: mensen die verstand hebben van huidziekten en -irritaties, hebben de crème helpen ontwikkelen & uitvoerig getest.

Wat daarnaast ook fijn is aan de crème: je kunt kiezen uit een tube of een pompje. Zo hoef je niet met je handen in een potje, waardoor er allerlei bacteriën bij de zonnebrandcrème kunnen komen.

SPF 30 en SPF 50

SPF staat voor Sun Protection Factor. De website Dermalogica geeft een uitgebreide omschrijving van SPF:

SPF geeft aan hoelang je beschermd in de zon kunt zitten met zonbescherming (zonnebrandcrème), voordat er zonverbranding optreedt. Hoe lang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden hangt niet alleen af van het aanbrengen van een crème met SPF (én de hoeveelheid die je aanbrengt), maar ook van je huidtype, de stand van de zon enzovoorts.

Welk huidtype je ook hebt, het is ALTIJD verstandig om met zonnebrandcrème te smeren. Bij voorkeur doe je dit elke twee uur. Hoe sterker de zon, hoe beter het is als je een hogere SPF hebt. Voor kinderen wordt aangeraden om minimaal met SPF 30 te smeren.

Zijn er dan geen minpunten?

Gelukkig niet! Voor je huid niet en voor het milieu ook niet. “Wat heeft zonnebrandcrème met het milieu te maken?“, denk je nu misschien. Nou… verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat bepaalde stoffen in zonnebrandcrème virale infecties oorzaken bij koraalriffen en het koraal daardoor afsterft. De meest schadelijke is oxybenzon. Dit zit gelukkig niet in de formule van Altruist. Je kunt dus ook met een gerust hart de zee in!

De Altruist zonnebrandcrème is onder andere bij Plein.nl en Bol.com te koop.
Een tube van 100 ml (SPF 50) kost € 7.49.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.