Thermae 2000 & Cauberg review

Het is voor mij persoonlijk niet echt in de buurt, maar tóch wilde ik er graag een keer heen. Ik heb het over Thermae 2000. Een sauna- en wellnesscomplex met thermale baden van water dat ruim 40.000 jaar afgesloten is geweest. Het werd daarmee lang beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Puur water dus, waar je lekker in kunt gaan liggen dobberen. En voor de afwisseling kun je een sauna of stoombad induiken! Omdat het niet echt in de buurt is, boekte ik er ook een hotelovernachting bij.

Daar bovenop die berg!

Thermae 2000 ligt in Limburg. In het plaatsje Valkenburg aan de Geul, bovenop de Cauberg. Valkenburg aan de Geul is een geliefde bestemming bij dagjestoeristen én bij fanatieke kampeerders. Op de Cauberg vind je ook een Landal vakantiepark, dat de nodige mensen aantrekt. Het is niet gek dat de mensen hier graag komen, want zowel het plaatsje zelf als de omgeving zijn prachtig. Valkenburg ligt midden in het beschermde natuurgebied Heuvelland, verscholen tussen de mosgroene heuvels.

Tussen Landal Kasteeldomein de Cauberg en het Holland Casino ligt Thermae 2000. Een flink stuk grond is hier afgezet voor de thermale baden, de sauna’s, de restaurants en de ligweides.

Thermae 2000

Thermae 2000 is naar mijn idee een beetje een combinatie van mijn twee grote favorieten: Sanadome en de Zwaluwhoeve. Met als enige verschil dat je in Thermae 2000 géén badkleding mag dragen in de sauna’s. Een beetje jammer, want mijn preutse ‘ik’ is daar altijd wel voor in. Liever een tankini aan m’n lief dan helemaal niks. Gelukkig hebben ze wel speciale badkledingdagen, maar je moet er dan wel rekening mee houden, dat die altijd op een dinsdag (doordeweekse dag) vallen.

Hotelovernachting

Om niet op één dag heen en weer te hoeven rijden, boekte ik er een hotelovernachting bij. Een beetje een onaangename verrassing bij aankomst was alleen dat ik op het terrein van Thermae 2000 moest betalen om te kunnen parkeren. Dit vind ik – persoonlijk – nogal een ergernis, omdat ik al het nodige betaal voor een overnachting. Thermae 2000 kan hier zelf waarschijnlijk weinig aan doen, omdat de parkeerplaats door derden geëxploiteerd wordt. Anyway, kostte dit grapje me voor twee dagen € 14,-. Valt mee, maar ik had er ook andere dingen voor kunnen doen.
Het inchecken verliep soepel en ik kreeg al snel de key card van de hotelkamer. Eenmaal bij de hotelkamer aangekomen zag deze er netjes uit. Een beetje verouderd, maar wel erg schoon. Het balkon/terras is een leuke toevoeging aan de kamers, met prachtig zicht op het groen van het Heuvelland. Vanuit het hotel is er een aparte toegang tot de thermaalbaden. Zo kun je lekker in je badjas naar het zwembad lopen – en weer terug.

Bad & sauna’s

De thermale baden van Thermae 2000 zijn continu ongeveer rond de 30 graden Celsius. Heerlijk om in te zwemmen. Het binnenbad loopt door naar een buitenbad. Daaromheen zijn verschillende ligbedden te vinden. Toen ik binnenkwam waren ze er net bezig met een sessie ‘floaten’: ontspannen en bewegen in thermaal water. Dat was toch iets té rustig voor mij, dus nam ik zelf maar een duik in het water. Op bepaalde dagen en tijdstippen kun je er ook voor kiezen om mee te doen aan Aquafit. En in het saunagedeelte zijn er sauna en stoombadopgietingen.

Makkelijk:
Heb je vragen aan of over Thermae 2000? Dan kun je deze op doordeweekse dagen via Whatsapp stellen!

Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 17.00 uur (m.u.v. feestdagen)
Whatsapp naar: +31 (0)6 12 20 70 51

Wat ik ervan vond

Thermae 2000 vond ik erg leuk. Voor een keertje. Wellicht ga ik er ooit nog eens terug, maar daar zet ik geen haast achter. Op de één of andere manier vond ik het fijn, maar had ik er geen top gevoel bij. Misschien omdat het allemaal toch wat verouderd is. Ik kreeg het gevoel alsof ik hier mijn over-, overgroot oma elk moment tegen zou kunnen komen. De grote, groene ligweide vond ik wel erg fijn. En het zwembad ook. De sauna’s vond ik een beetje minimaal. Maar misschien ben ik ‘te verziekt’ met de standaarden die ze bij de Zwaluwhoeve hanteren.

Ben jij wel eens bij Thermae 2000 geweest? Dan ben ik benieuwd naar jouw mening!

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.