The Hair Temple: bij Rituals kun je nu je eigen shampoo samenstellen!

Het altijd goed geurende Rituals heeft sinds kort iets nieuws: The Hair Temple! Midden in de winkel – en in de webshop – kun je nu je eigen shampoo samenstellen. Een shampoo die je zelf kunt verrijken met een door jou gekozen elixer. De shampoos en conditioners van Rituals bevatten een milde formule en zijn speciaal ontwikkeld zonder sulfaten, siliconen en parabenen. Waarom je deze ingrediënten liever niet in je haarverzorging hebt zitten, lees je hieronder.

Als je een unieke samenstelling hebt gevonden die voor joúw haar wonderen doet, krijg je ook nog eens een bijzonder etiket op je shampoo en conditioner: een etiket met je eigen naam erop. The Hair Temple is dus een beetje zoals Starbucks, maar dan voor je haar. Het maakt de beleving van haarproducten kopen in ieder geval een stuk leuker!

Waarom je liever…

geen sulfaten wilt:

Ken je dat jeukende gevoel aan je hoofdhuid na het douchen? Meestal komt dit door sulfaten. In de meeste shampoos en conditioners zit namelijk het ingredient Sodium Laureth Sulfate of Sodium Lauryl Sulfate. Die laatste is de grootste boosdoener, maar beide ingrediënten worden gebruikt om shampoo en conditioners je haar eens flink te laten reinigen. Op zich niks mis mee, behalve dat sommige sulfaten een tikje aggresief zijn. Sulfaten zijn dan ook een soort overblijfsel van zwavelzuur. Ze zorgen voor een hoop schuim en ze ontvetten je haar. Maar soms ontvetten ze ook je hoofdhuid, wat nou net niet helemaal de bedoeling is. Want dat vettige laagje op je hoofdhuid is een beschermingslaagje tegen schadelijke invloeden. Je wilt niet een té vette hoofdhuid, maar je wilt ook niet dat er helemaal niks meer zit. Een kwestie van de juiste balans dus. En sulfaten hebben de neiging die balans nogal eens te verstoren.

geen siliconen wilt

Net als sulfaten komen siliconen ook in verschillende soorten. De grootste verschillen hiertussen is dat er wateroplosbare siliconen, niet-wateroplosbare siliconen en verdampende siliconen zijn. Wat siliconen doen is een kunstmatige gladde laag om je haar heen leggen tijdens het wassen. Bijvoorbeeld conditioners die je haar glad en makkelijk doorkambaar maken, bevatten vaak siliconen. Je haar oogt dan gezond en glad, maar schijn bedreigt. Dit zijn de siliconen. Niet-wateroplosbare siliconen blijven een lange tijd op je haren zitten, waardoor je met elke wasbeurt een nieuwe laag toevoegt. Dit is niet erg fijn voor je haar en uiteindelijk maakt het je haar dof, veroorzaakt het klitten en zorgt het ervoor dat je haar sneller afbreekt.
Als je toch siliconen in je shampoo nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je een sterke reinigende shampoo gebruikt met aggresieve sulfaten, zorg er dan voor dat het in ieder geval de water-oplosbare soort siliconen zijn.

geen parabenen wilt

Parabenen zijn een soort van conserveermiddelen, die sinds jaar en dag aan cosmeticaproducten worden toegevoegd. Enkele jaren geleden werd in een onderzoek geconcludeerd dat er een mogelijk verband kan zijn tussen parabenen en de ontwikkeling van tumoren. Let op het woord ‘mogelijk’. Dit is namelijk nooit met 100% zekerheid aangetoond. Maar stiekem zijn we er daarom met zijn allen wel een beetje bang voor geworden. Daarom zie je tegenwoordig op veel verpakkingen ‘Paraben free’ of ‘Vrij van parabenen’ staan.

Unieke haarproducten, verrijkt met elixers

Voor je eigen, unieke shampoo en/of conditioner kun je kiezen uit verschillende elixers die worden toegevoegd aan een basismix van shikakai en arganolie. In totaal zijn er 495 verschillende combinaties mogelijk. Uiteenlopend voor lichtblond haar tot aan donker krullend of kroeshaar. En van voedend tot beschermend.

Mijn ervaring

Ik stelde zelf een shampoo en conditioner samen voor mijn lichtblonde, ietwat pluizende haar. Ik kwam uit op de volgende twee producten:

1. Elixer Collection The Ritual of Ayurveda Shampoo
2. Elixer Collection The Ritual of Ayurveda Conditioner

Beiden geschikt voor blond haar met een voedende samenstelling. Om je gepersonaliseerde flacons te kunnen bestellen doorloop je eerst een vragenlijst. Daarna geef je aan uit welke lijn je een Rituals geur wilt toevoegen. Bijvoorbeeld de Happy Buddha, Sakura of Ayurveda lijn. Ik koos voor die laatste, met de geur van Indiase roos en amandelolie.

Wat kost het?

Het enige ‘dingetje’ aan deze shampoos & conditioners is de prijs. Per flacon betaal je een stuksprijs van € 17,50. Je koopt er twee voor € 30,00. Je kunt ze zowel in de winkel kopen als online. Het is echt een luxeproduct, want ik doe er in ieder geval even lang mee als met een normale shampoo of conditioner. Leuk dus, om te krijgen. Of als je vindt dat het tijd is om jezelf weer eens te verwennen.

 

*Dit is géén gesponsorde post. Ik werd hier zelf gewoon heel erg vrolijk van.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.