Thalys Travels: in één dag heen en weer naar Disneyland Park

Het is Kerstochtend, 1961 2018. Ja, je dacht bijna dat dit het liedje van Flappie zou worden hè? Helaas. Het is nóg beter! Ik bedoel: wie wordt er nu niet blij van Disneyland? Ik wel in ieder geval. En deze specifieke Kerstochtend maakte mijn hele dag gelijk goed. Mijn zusje had met zorg een cadeau voor mij uitgezocht, waarvan ik niet veel later dansend en zingend op de tafels zou staan. Maar het begon allemaal met een reeks enveloppen. Vijf, in totaal. Waarvan er één op mijn bord lag. Deze envelop bevatte alleen een datum die ik vrij moest houden. De volgende het exacte bedrag zakgeld wat ik mee kreeg; de volgende bevatte kaartjes voor de trein; de volgende kaartjes voor de Thalys en de allerlaatste: een gouden sleutel. Hoe mijn hersenen werken weet ik niet, maar inmiddels was het mijn brein vrij duidelijk dat dit wel de sleutel van het Disneyland Park moest zijn. Ik kon mijn zusje wel zoenen! “Voor de Kerst en je verjaardag alvast“, zei ze. “Omdat je al maanden loopt te zeuren dat je weer eens naar Disneyland wilt“.

Zaterdag 20 april 2019 was het zover. Daar stonden we dan, om 07.20 uur op Rotterdam CS. Om 08.00 uur zou de Thalys ons oppikken om richting Marne-la-Vallée te reizen. Het beloofde een warme dag te worden en ik had er ontzettend veel zin in. Om 11.00 uur kwamen we aan. We liepen direct naar Disneyland Park waar een zee van mensen zich vooruit bewoog. “Jeetje, druk he?“, zei mijn zusje – die uiteraard zelf ook mee was gegaan. “Ja, maar daar had ik me al op ingesteld. Dat laten we onze dag niet verpesten toch?“, zei ik met een grote glimlach. We zetten onze zonnebrillen gelijktijdig op onze neus en liepen als rocksterren het park in.

1 dag in het Disneyland (Park)

Eenmaal binnen zag deze volwassen chick een meet & greet met Donald Duck en rende ik zo snel als ik kon naar de wachtrij om aan te sluiten. Mijn zusje volgde met een diepe zucht. Na 40 minuten in de brandende zon te hebben staan wachten, keek ik om me heen. “We zijn de enige zonder kinderen die hier staan te wachten he?“, vroeg ik. Een retorische vraag, want ik wist het antwoord natuurlijk al. Met een diepe zucht hoorde ik nog net de “Ja“, die ik als antwoord terug kreeg. Mijn mondhoeken krulde op en er verscheen een brede lach. Voor één dag had ik volledige lak aan mijn leeftijd. Eenmaal aan de beurt gooide ik mezelf zowat in Donald’s armen. “Ja joh, knuffel ‘m dood“, hoorde ik mijn zusje nog net zeggen. Even vergat ik waar ik was, totdat ik van alle kanten het geklik van camera’s hoorde. O ja, even lachen naar de camera. Na anderhalf uur wachten had ik dan mijn lang gehoopte foto met mijn idool. “Mijn leven is compleet“, zei ik. “Ja ja“, zei mijn zusje. “Waar gaan we nu heen?

Die dag was het zo’n 25 graden. Het was ont-zet-tend druk in het park, maar puur op gevoel liepen we erdoorheen. We stopten bij de Big Thunder Mountain. 90 minuten wachttijd. Nouja, dat zullen we overal wel terug zien, dus we doen het maar gewoon. Uiteindelijk hebben we over de hele dag twee attracties gedaan: de Big Thunder Mountain en de Space Mountain. Én we hebben de Disney Parade bekeken.

De reis met de Thalys

De Thalys is ideaal voor een dag heen en weer. Sneller dan met de auto en ook stukken minder uitputtend. Bovendien zit er voor elke passagier een stopcontact in de trein én is er Wi-Fi aan boord. In drie uur tijd rijdt deze sneltrein van Rotterdam CS naar Marne-la-Vallée. Bij het kopen van de treintickets krijg je gelijk je stoelnummer toegewezen, dus ook daar is nooit gedoe over – als het goed is tenminste. De treinhalte van Marne-la-Vallée ligt voor het Disney Village. Ter plekke hoef je dus geen extra busreizen meer te ondernemen.

Tijdens onze treinrit had ik mijn iPod meegenomen. Zonder dat ik het zelf door had stond mijn muziek alleen wat hard. Denk aan Hardwell – Bella Ciao en dat dan knallend door je oortjes. Op een gegeven moment kreeg ik een appje van mijn zusje. “Je muziek staat wat hard, die nerd schuin voor ons kijkt elke keer geïrriteerd om“. Op het moment dat ik zijn kant op keek, draaide hij zich precies met een ruk om richting mijn kant. Vervolgens trok hij zijn hoofd weer snel terug. “In plaats van dat hij nou gewoon wat zegt“, fluisterde ik tegen mijn zusje. Ik kon zien dat hij zat te studeren (op een zaterdag nota bene), dus ik zette mijn muziek wat zachter. Ik typte via de Whatsapp naar mijn zusje: “Wat een cleatsaque. Da’s Frans voor klootzak he“.

Nee. natuurlijk zou ik dat nooit recht in z’n gezicht zeggen.

1 dag Disneyland met de Thalys: aanrader of niet?

‘Even’ heen en weer met de Thalys gaf ons een kleine 9 uur de tijd om het Disneyland Park te verkennen: van 11 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds. Daarbij moet je wel rekenen met de tijd die je nodig hebt om afstanden te wandelen, om kaartjes te kopen (of vouchers in te wisselen voor entreekaarten), om langs de controles te komen en om door de lange wachtrijen te komen. En natuurlijk wil je tussendoor ook wat eten. Over het eten gesproken: neem vooral zelf wat mee of koop eten/drinken op het station van Marne-la-Vallée. De prijzen die Disneyland rekent zijn namelijk niet meer normaal. 2x slappe friet, 2 kipburgers en 2x een cola. Reken dan maar op een betaling van 31,90 euro. Een cola bij een restaurant? 5,10 euro. Je snapt het al.

Over de Thalys? Prima vervoer! Zouden we het nog een keer doen voor één dag? Waarschijnlijk niet. Waarom? Omdat je er dan beter een (lang) weekend van kunt maken. Op die manier zie je veel meer van Disneyland. Nu was het voor ons de vijfde keer, maar zeker als je voor de eerste keer gaat, kan ik me voorstellen dat je het hele park wilt zien. En dat lukt je op een rustige dag niet in één keer, maar al helemaal niet op een drukke dag.

Volgende keer gaan we wel lekker weer met de Thalys (als we met twee personen zijn tenminste, want met een groep kun je qua kosten weer beter in de auto stappen). En dan blijven we wat langer!

 

Ps. Lief, lief zusje! Bedankt voor dit geweldige cadeau!
Mijn leven is compleet nu ik als 31-jarige op de foto sta met Donald Duck.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.