Rome in de zomer? Gewoon doen!

Het enige wat nog mist in het woord ‘Rome’ is de letter z. Voeg ze samen en je kunt er ‘zomer’ van maken. Zulk soort dingen vallen mij gewoon op. Rome is iets wat veel mensen sterk afraden in de zomer, maar tóch deden wij het. Mijn zusje en ik boekten eind augustus een reisje Rome. En daar hadden we ab-so-luut geen spijt van. We hebben genoten, heerlijke plekjes ontdekt en prachtige mensen gesproken.

Ja, natuurlijk is het druk in Rome in de zomer! En natuurlijk is het er warm. Maar daar kun je allemaal zelf op een goede manier mee omgaan. Plan je dag een beetje slim en geniet van het beste dat deze stad te bieden heeft. Zó deden wij het.

1. We trokken er meerdere dagen voor uit

Rome is niet één dag gebouwd – en zeer zeker ook niet in één dag te bezichtigen. Er is zoveel te zien en te doen, dat je er een leven lang kunt wonen en nog steeds elke dag nieuwe dingen kunt blijven ontdekken. Wij boekten vier dagen, waarvan we er twee eigenlijk grotendeels al kwijt waren aan de vlucht heen en terug. Gelukkig hadden we ongeveer 2,5 dag om Rome te ontdekken en daarvan hebben we volop kunnen genieten.

Overigens wil je je met hoge temperaturen niet het hiebes kwiebes rennen, dus plan liever teveel tijd, dan te weinig tijd in. Houd er ook rekening mee dat het een flink stuk lopen is naar Vaticaanstad – en dat je hier alleen al één hele dag voor uit kunt moet trekken.

2. Zoek de schaduw op & hydrateer

Het lijkt vanzelfsprekend, maar zoek de schaduw op & hydrateer. Drink voldoende water. Dit hoeft niet per se uit een duur gekocht flesje te zijn. Je kunt je flesje namelijk ook bijvullen bij de watertappunten, die door de hele stad verspreid staan. Dit is een gratis service van de gemeente.

3. We boekten een fijn hotel mét zwembad

Een hotel zonder zwembad is geen hotel voor mij. En dat maakt me niks uit of ik nu in een kustplaatsje zit of hartje stad. Ik. heb. chloorwater. nodig. Alleen al de mogelijkheid hebben om in een zwembad te plonsen is voor mij voldoende. 9 van de 10 keer doe ik het ook nog eens. Soms komt het wel eens voor dat ik er de tijd niet voor heb. Jammer, maar dan is er altijd nog een volgende keer. Als het zonnetje hot, hot, hot is in Rome, is een hotel met zwembad zéker een aanrader.

Wij verbleven in het H10 Roma Citta Hotel.

4. Goedemorgen Rome!

Vroeg opstaan is de sleutel tot een goed plekje bij de Trevi Fontein. Voor 10 uur ’s ochtends is het daar namelijk nog vrij rustig en kun je in alle rust foto’s nemen. Daarna lijkt het wel alsof de busladingen mensen zich langzaamaan opstapelen.

5. Duik ’s avonds de studentenwijk Travestere in!

Een plekje in Rome waar niet alle toeristen heengaan is Travestere. Deze studentenwijk komt ’s avonds tot leven met straattheater, muzikanten en kleine shows. Je kunt er overigens ook heerlijk eten! Wij aten bij Tonnarello  – wat je zeker niet mag overslaan in Rome! Kom op tijd, want er vormt zich al snel een rij bij dit restaurant. De sfeer is geweldig en het personeel nóg leuker.

Klaar met eten? Doe dan een drankje aan één van de pleinen. Zeker de moeite waard!

6. Pak het Colosseum en Forum Roman aan het einde van de dag mee

In de namiddag is de kans op schaduw groter, omdat de zon dan al wat lager hangt. Het Colosseum en Forum Roman zijn dan goed te doen en het is er ook wat minder druk.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.