Persoonlijk / dingen die je nog niet van me wist (maar nu wel)

Zelf vind ik het altijd leuk om de persoon achter iets of iemand te leren kennen. Jullie ook? Nu ik dit blog alweer een tijdje bijhoud, leek het me leuk om wat meer persoonlijke dingen met jullie te delen. Gewoon, zodat jullie mij wat beter leren kennen. Maar ik leer jullie natuurlijk ook heel graag kennen. Laat eens een reactie achter onder dit bericht. Ik ben benieuwd waarnaar je op zoek bent op In My Flow. En heb je nog wensen of ideeën? Ik hoor ze graag!

Dingen die je nog niet van me wist

Om het een klein beetje overzichtelijk te houden deel ik 15 leuke weetjes met jullie over mij als persoon en over mijn leven.

1. Vroeger kampeerde ik meer dan 10 jaar lang elke zomer op dezelfde camping in Nederland.

Mijn vader grapte vroeger altijd dat hij genoeg had gereisd in zijn jonge jaren – en nu het dorp verderop al als het buitenland beschouwde. We hadden als gezin een caravan en omdat mijn ouders niet ver wilde rijden met die typisch Hollandse sleurhut, kampeerden we altijd in Nederland. Er was alleen EEN camping ZO goed, dat alle andere campings daarna tegenvielen. Dus kampeerden we sinds mijn achtste meer dan 10 jaar achter elkaar elke zomer op dezelfde camping in Nederland: camping Ter Spegelt. Midden in de Brabantse Kempen, onder Eindhoven. En ik moet zeggen: het is een top camping! Je hebt hier werkelijk alles. Van een binnenstrandbad tot een discotheek en van keileuke animatie tot een gigantische speeltuin en allerlei verschillende watersporten. En vergeet ook de midgetgolfbaan; de tennisbaan; de kartbaan en de BLOB niet. Ik had hier werkelijk niks te klagen, maar toch klaagde ik. Want ik had al vroeg de drang om meer dan alleen deze camping te ontdekken. En na 10 jaar had ik de omgeving ook wel zo’n beetje gezien.

Toen ik niet meer mee wilde, besloten mijn ouders om ook niet meer te gaan. Een plekje hier kostte immers flink wat geld. Het gekke is: we zijn wel altijd terug blijven komen naar de toeristische jaarmarkt in het nabijgelegen dorp. Dat voelt stiekem toch altijd nog als a home away from home. Die Brabantse gezelligheid in de Kempen zal ik dan ook nooit meer vergeten. Maar er valt nog een wereld te ontdekken.

2. Ik heb mijn motorrijbewijs, maar ik rij nooit motor.

Sinds 2012 heb ik mijn motorrijbewijs. Motorrijden doe ik helaas niet meer. Ik voelde me jarenlang te onzeker over mijn uiterlijk – gek genoeg vond ik dat je er sexy uit moest zien op een motor. Ik hou van sportmotoren en naked bikes. Nu ik het idee heb laten varen dat je er sexy uit moet zien op een motor, stuitte ik op het volgende probleem: niemand in mijn omgeving heeft een motorrijbewijs, behalve mijn vader. En die zegt zijn wilde jaren wel gehad te hebben. Zelf heb ik overigens ook geen motor, dus dan zou ik er EEN moeten huren. Ach, wie weet komt die dag nog…

3. Ik vind Nederlandse mannen boerenhorken.

Nederlandse jongens, of mannen, of hoe je ze ook wilt noemen: mij kunnen ze niet bekoren. Ik vind het echt een stel boerenhorken. Misschien is dat beeld ook een beetje gevormd door mijn eigen ervaringen met Nederlandse jongens, maar ik vind ze totaal niet romantisch. Soms zijn ze ronduit bot. Niet voor niets bestaat er de Engelse uitdrukking ‘Going Dutch‘, wat zoveel inhoudt dat iedereen voor zichzelf betaalt. Jahoor, Nederlandse mannen laten je gerust de rekening betalen tijdens een date. Of in ieder geval de helft. En de kunst van ‘het meisje veroveren’ zijn ze hier ook vergeten. Er zit totaal geen durf, geen lef en geen pit meer in Nederlandse mannen als je het mij vraagt.

Spoiler: gelukkig val ik niet op blond haar met blauwe ogen. Doe mij maar een man met zwart haar, donkere ogen en het liefst een lichtbruin tintje. En het liefst een man die een beetje moeite voor je doet.

4. Ik heb een (lichtelijk) probleem met authoriteit

Je zou dit karaktertrekje van mij bijna een lichtelijke beperking kunnen noemen voor mijn functioneren in deze maatschappij. Ik heb namelijk echt een hekel aan mensen die me vertellen wat ik ‘moet’ doen. En het maakt me weinig uit of dat nou een collega, familie, mijn baas of een docent is. Ik.moet.helemaal.niks! Zie je? Ik word er een soort van dwars van.

Authoriteit is gewoon niet zo mijn ding. Ik werk zelf ook liever samen met iemand, dan dat ik boven een ander sta.

5. Ik heb mijn eigen kijk op de wereld

Soms ben ik nogal eigenzinnig. Ik vraag me regelmatig af wie sommige woorden ooit heeft bedacht. Ik bedoel: mandarijn? Man-da-rijn. Komt dat stuk fruit uit de Rijn ofzo en vond een man hem ooit voor het eerst? En wat moet je dan nog met ‘da’ ertussen? Ik snap dat we woorden nodig hebben om te communiceren, maar waar komen al die woorden vandaan? Wie heeft ze ooit bedacht?

En dan afvalprikkers en beroemdheden. Of: influencers. Waarom krijgen die laatste twee meer betaald dan een afvalprikker? Zouden we afvalprikkers juist niet beter moeten gaan betalen om onze planeet te redden? En om de oceanen te bevrijden van al dat plastic dat we dagelijks consumeren?

En waarom zeggen stellen altijd: “We zijn zwanger”? Meestal kijk ik bij die uitspraak de man aan en zeg ik met een vol verbaasd gezicht: “Jij ook al?”

6. Ooit zwom ik met dolfijnen in een zwembad en daar heb ik nu verschrikkelijk spijt van

Ja, je leest het goed. Ook ik heb ooit iets gedaan wat niet zo goed is. Nouja, wel meerdere keren. Vroeger pikte ik maar al te graag snoepjes bij het postkantoortje om de hoek, waar ze van die grote bakken schepsnoep hadden. Maar zwemmen met dolfijnen in een zwembad is echt verschrikkelijk fout. Ik kan wel zeggen dat ik er ingeluisd ben, maar ik had zelf ook wat beter research kunnen doen van tevoren.

7. Op YouTube heb je van die motivational videos, waar ik graag naar luister

We leven in een gouden tijdperk, echt waar. Als je de berg aan informatie op het internet enigszins kunt filteren tenminste. Maar ook op YouTube is goud te vinden. Ik ben 100% voor persoonlijke ontwikkeling – en dat hoeft zeker niet altijd geld te kosten. Tony Robbins, Arnold Schwarzenegger, Jim Rohn, Gary Vee, Will Smith… ze geven je allemaal gratis advies om de beste versie van jezelf te worden.

8. Ik kijk bijna nooit meer televisie

Sinds ik alleen woon kijk ik bijna nooit meer televisie. Er zijn maar weinig programma’s waar ik langer dan een uur naar kan kijken. Bovendien zijn er nog zoveel andere dingen te doen en is het buitenleven (en ondernemen) stukken leuker.

9. I hustle

Hustling‘ is het modewoord anno 2019 voor werken, werken, werken en aan je eigen zaak bouwen. “If you don’t build your dream, someone else will hire you to help build theirs“. Op dit moment werk ik 40 uur in loondienst, onderhoud ik dagelijks dit blog, ben ik bezig met het opzetten van een handel in de e-commerce en leer ik een nieuwe taal: Turks. Waar ik de tijd vandaan haal? Ik geef er gewoon prioritijd aan.

10. Ik ben een hopeloze romanticus

Geloven in de ware liefde doe ik niet meer. Ik geloof niet dat er maar één dekseltje in deze hele wereld is die op jouw potje past. Ik geloof wel in soulmates. Met sommige zielen kun je nu eenmaal beter samen dan met anderen. Of ik mijn soulmate al heb gevonden, dat laat ik nog even in het midden.

Een romanticus ben ik, omdat ik me keer op keer weer op een nieuwe liefde kan storten. Dat weet ik, omdat ik het van mezelf heb meegemaakt. Ik word er slimmer in om niet de verkeerde personen aan te trekken in mijn leven, maar eenmaal verliefd kan ik mezelf nog altijd helemaal verliezen. Vooral in het begin kan ik er helemaal in opgaan. Daarna is die roes weer een beetje weg en geniet ik nog steeds volop; maar bewaak ik ook mijn eigen dromen en ambities. Je moet elkaar natuurlijk wel aanvullen en niet volledig in gaan vullen.

11. Mij maak je het meest blij met een cappuccino en een croissantje

Als je mij zou vragen hoe het ideale begin van mijn dag eruit zou zien, dan zou ik zeggen: “Ergens in een warm land sta ik vroeg op. Het liefst met uitzicht op zee. In Turkije <3. Voordat ik mezelf elegant uit bed laat glijden geef ik mijn lieve, knappe man een kus en daarna maak ik een kop cappuccino van verse koffiebonen. Ik pak er een knapperig croissantje bij en vanaf het terras geniet ik van de prachtige zonsopkomst die dag. Ik bedenk me even hoe dankbaar ik ben, dat ik dit vandaag weer mag meemaken en geniet met volle teugen. Om daarna met een grote glimlach te gaan doen wat ik moet doen.”

12. Altijd maar met afvallen bezig zijn heeft me alleen maar dikker gemaakt

Over mijn gewicht kan ik een boek schrijven. Een klassieker, dat dan weer wel. Over een meisje dat op haar 15e met diëten begon omdat ze zichzelf te dik vond en sindsdien al jojo-end alleen maar dikker is geworden. Ik ben een stress-eter; een echte emotie-eter. Inmiddels weet ik na ruim 15 jaar aan het bestuderen van diëten prima wat ik wel en niet moet eten om af te vallen, maar ben ik er ook achter dat het vooral in mijn hoofd zit. Dat ik mezelf regelmatig aan het saboteren ben. Het werkt ongeveer zo: dan denk ik in het weekend ik ga maandag afvallen. Vervolgens ontzeg ik mezelf van alles en moet ik sporten. Maar zeg tegen iemand dat ze niet aan een roze olifant (of koek) moet denken en het eerste waar je aan denkt is… juist. En ‘moeten sporten’. Ik schreef eerder al dat ik een hekel heb aan moetjes. Bovendien heb ik dan geen sterk genoeg, duidelijk doel voor mezelf gesteld. Dus raakt mijn wilskracht na een paar dagen op. Inmiddels ben ik er dus achter dat diëten niet werkt. Kleine aanpassingen in mijn leefstijl wel. En sindsdien ben ik 7 kilo afgevallen. Ha! De kilo’s hoeven er dus niet meer met een rotgang af (zo zijn ze er immers ook niet aangekomen), maar één voor één is prima. Bovendien val ik af als ik gelukkig ben. En dat ben ik de laatste tijd aardig veel.

13. Ik heb een obsessie ontwikkeld voor de slaaproutine van succesvolle mensen

Dit klinkt echt hilarisch als ik het opschrijf. Maar slaap is een belangrijk onderdeel van ons leven. Na het lezen van het boek The Miracle Morning en na het luisteren van allerlei motivational videos op YouTube heb ik de urgentie van vroeg opstaan inmiddels tussen de oren zitten. 6 uur, het liefst zelfs 5 uur. Maar ik vraag me altijd af hoe laat mensen dan gaan slapen. Want ik worstel ermee dat ik toch écht mijn zeven tot acht uur slaap nodig heb per dag.

14. Ik ben zowel een introvert als een extravert

Ik hou van gezelschap. Van familie, van mensen in het algemeen. Ik maak graag een praatje. Maar ik heb ook tijd nodig om weer op te laden. Zoals Denzel Washington ooit schreef: “I’m both an introvert and extrovert. I love people, but I need to be alone. I’ll go out to meet people, but it has an expiration because I have to recharge. If I don’t find the valuable aloe time I need to recharge, I cannot be my highest self.” Ik kan me 100% vinden in zijn woorden. Misschien komt het omdat we allebei van het sterrenbeeld Steenbok zijn.

15. Mijn rolmodellen zijn Walt Disney, Ashley Graham en Charlize Theron

EEN man met een creatieve visie en twee badass women. Geen verdere uitleg nodig, toch? Walt gaf de wereld iets moois en zag altijd kansen waar anderen dat niet zagen. Miljoenen mensen genieten nog altijd van zijn nalatenschap. Hij stopte nooit met in zichzelf geloven. Ashley Graham is – naar mijn mening – de mooiste vrouw ooit en heeft ook nog eens een energie om zich heen hangen waar je instant vrolijk van wordt. En Charlize is drop dead gorgeous, slim en ambitieus. Beide vrouwen komen op voor de rechten van vrouwen, hebben een aanstekelijke glimlach en maken de wereld een stuk(je) beter met hun invloed.

Ok. Nu jullie.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.