Overnachten op het Europa-Park Camp Resort

Bijzonder overnachten in een blokhut? Of toch liever in een Tipi? En wat dacht je van een huifkar? Op het Europa-Park Camp Resort kan het allemaal. Het is een welkome aanvulling op een geweldige dag in het Europa-Park zelf. Wij overnachtten – op uitnodiging – met ons gezin in een blokhut, en dat ging zo…

Mam, gaan jullie mee naar Europa-Park? Het is een persreis.” Na enig twijfelen zei mijn moeder ja. Die twijfel bestond niet uit de vraag of Europa-Park wel leuk zou zijn, maar uit de vraag of ze dit wel NOG een keer met mij wilden doen. Ik ben namelijk gek op pretparken én op achtbanen. En daar hebben mijn ouders vroeger heel wat onder moeten lijden. Het was pretpark in, pretpark uit. Achtbaan in, achtbaan uit. Gelukkig heb ik daar op latere leeftijd mijn zusje voor gevonden. Die trapte ik vroeger al van de glijbaan af als ze eigenlijk tóch liever niet naar beneden wilde glijden. Jammer voor haar, er stonden nog 10 wachten achter d’r #evilsis.

Op naar Europa-Park!

Ja is ja en dus vertrokken we met het hele gezin richting Europa-Park. “Is het ver rijden?“, vroeg mijn moeder van tevoren. “Neehoor, net over de Duitse grens. Ergens achter Keulen *kuch“, had ik geantwoord. Ik weet dat mijn ouders een hekel hebben aan ver rijden. Op de ochtend van vertrok stapte ik zonder nadenken de auto in. “Hebben we nog kussens of slaapzakken nodig?“, was de vraag die ik van de rest van het gezin kreeg. Hmm, goede vraag. Daar had ik niet over nagedacht. Na wat kortstondig onderzoek bleek dit dus wél nodig te zijn. Snel trok ik het beddengoed van alle bedden af en propte ik dit in de auto. Nu waren we écht klaar voor vertrek – met een rit van zes a zeven uur voor de boeg. Net na Keulen kreeg ik een boze blik van mijn ouders toegeworpen. “Ah, we zijn bijna op de helft“, grijnsde ik.

Camp Resort

Europa-Park heeft meerdere overnachtingsmogelijkheden, waarvan één mogelijkheid het Camp Resort is. Hier kun je in western style de nacht(en) doorbrengen. Je kunt zélf je accommodatie kiezen. Ook kun je hier met je eigen camper, caravan of tent terecht op het kampeerterrein. Voor actuele prijzen, zie www.europa-park.de.

Blokhut

De meest ruime accommodaties die je hier kunt kiezen zijn de blokhutten. Deze zijn geschikt voor 4 tot 16 personen. De blokhutten hebben een tafeltje met wat stoelen, kluizen voor je spullen en meerdere stapelbedden. Voor de deur is een veranda, waar je op een bankje van de buitenlucht – en het zicht op Europa-Park – kunt genieten. En natuurlijk ook om gezellig met je buren te kletsen. In ons geval waren dat hele fijne buren, namelijk Wandernan met kids en man!

Tussen de blokhutten in zijn er plekken waar een groot kampvuur gemaakt kan worden.

Let op: je moet dus wel zelf je beddengoed meenemen! Dat geldt overigens ook voor de tipi’s en de huifkarren. Oja, en als je een moeilijke slaper bent… neem dan ook oordopjes mee. Deze accommodaties zijn allemaal erg gehorig. Nu heb ik daar zelf geen last van, maar jij misschien wel. En je kunt de kruimels van het brood van je buren bijna horen vallen.

Tipi

Ik vond de tipi’s er van buiten het leukst uitzien. Deze grote, puntvormige tenten stonden op een relatief kleine ruimte, allemaal dicht op elkaar. Met wat houten wandelpaden ertussen – en wat beelden van indianen – creëerde dit een leuke sfeer. In een tipi kunnen 4 tot 12 personen tegelijkertijd slapen.

Huifkar

De huifkarren zijn de kleinste accommodaties van de drie. Ze lijken op van die Pipo wagens die je vroeger bij Pipo de Clown & Mama Lou zag, of in tekenfilms. In de huifkarren kunnen ongeveer 4 personen overnachten, verdeeld over twee stapelbedden.

Douchen & tanden poetsen

Even naar het toilet; douchen en je tanden poetsen? Dat doe je in het sanitairgebouw op het Camp Resort. Hiervan zijn er in totaal twee. Net zoals met kamperen hebben de accommodaties zelf géén toilet en/of douche. Je moet dus eerst een paar stappen zetten om hier gebruik van te kunnen maken. Gelukkig hoef je niet met een wc-rol in je hand het park over. Die hangen er gewoon al.

Ontbijten met een hoofdtooi

Eten kan in de ‘Silver Lake Saloon’ of in de ‘Cantina Amigos’. Deze bevinden zich allebei vlak bij de receptie, aan de voorkant van het Camp Resort. In beide restaurants vind je ’s ochtends een ontbijtbuffet. Om gebruik te kunnen maken van dit buffet, moet je dit apart bijboeken (tegen een betaling van circa 9 euro per persoon, 5 euro per persoon voor kinderen).

Even verderop, in het dorpje Rust, zit een Lidl. Ook daar kun je je ontbijt halen. Wees je er wel bewust van dat er verder geen bereidingsmogelijkheden (lees: geen keukentje, geen magnetron, geen bestek, etc.) in de accommodaties zitten.

Shuttle service

Hoewel Europa-Park niet ver lopen is van het Camp Resort, loop je op een dag in een pretpark al meer dan genoeg. Wel zo fijn dus, als er dan een shuttle service is die je van je accommodatie naar het park brengt en weer terug.

Andere overnachtingsmogelijkheden

Het Camp Resort is één van de overnachtingsmogelijkheden voor bezoekers van Europa-Park. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit zes(!) verschillende, gethematiseerde hotels. Dit zijn:

– Hotel Bell Rock
– Hotel Colosseo
– Hotel Santa Isabel
– Hotel El Andaluz
– Hotel Castillo Alcazar
– Hotel Krønasår (opent op 31.05.2019)

Boek op tijd!

Ben je enthousiast geworden over het Camp Resort en Europa-Park? Boek dan op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Even aanrijden en kijken of er plek is, is in dit geval niet altijd de meest handige optie… omdat Camp Resort het hele jaar door een bezettingsgraad van rond de 95% heeft. Dit is ongelofelijk hoog en dat betekent dat er maar weinig vrije accommodaties en/of kamers zijn.

Update 2019: Waterpark Rulantica

Europa-Park heeft aangegeven eind 2019 (28.11.2019) een nieuwe uitbreiding te zullen openen: waterpark Rulantica! Neem vanaf die tijd ook je zwemkleding dus maar mee. Rulantica staat garant voor urenlang waterpret.

Dus…Ben je nog nooit in Europa-Park geweest? Dan is het nu zeker de tijd om daar naartoe te gaan! Voor de mensen met kleine kinderen; voor de achtbanenfreaks zoals ik en voor iedereen die van mooie themaparken houdt… je zult er geen spijt van krijgen. Je kunt een bezoekje brengen als tussenstop onderweg naar je vakantie in Oostenrijk, Zwitserland of Italië – of gewoon omdat je er zin in hebt. Aangezien het wel ‘eventjes’ rijden is (sorry paps en mams!), is een overnachting zeker aan te raden. In het vroege voorjaar en in het najaar kunnen de nachten nogal koud zijn. De accommodaties zijn niet verwarmd, dus zorg ervoor dat je voldoende bij hebt om jezelf (en je kleintjes) warm te houden. En voorderest… geniet!

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.