Over die keer dat het Grand Park Kemer Hotel nog gewoon ‘Yelken Blue Life’ heette

Het was 2011 en mijn zusje en ik landden met onze flitsende koffers op Antalya Airport. Voor het eerst waren we als zussen samen voor langere tijd in het buitenland. We hadden een heerlijke zonvakantie geboekt in Turkije en daar stonden we dan. Van de regen in de drup zonneschijn. Zo makkelijk kan het leven zijn! Ons resort? Het Grand Park Kemer Hotel! Althans, toen heette het nog gewoon ‘Yelken Blue Life’ Resort en was het onderdeel van een keten van hotels. Later veranderde de naam naar Grand Park Kemer.

Ik had dit hotel uitgekozen vanwege het mooie zwembad én de directe ligging aan zee. Het hotel ligt in een buitenwijk van Kemer, dat Beldibi wordt genoemd. Net iets rustiger, maar je moet dus wel een taxi of een dolmuş busje nemen om in Kemer te komen.

Fantastisch zeezicht

Als er iets mooi is aan het Grand Park Kemer Hotel, zijn het wel de kamers met zeezicht. Omdat het hotel zo dicht op zee staat kijk je echt récht op de Middellandse Zee. Niet gek voor twee blondines uit Nederland. Toch is de zee niet het enige wat hier mooi is. Heb je het Taurus gebergte op de foto hierboven gezien? Daar kun je toch maanden-, dagen-, jarenlang… wat zeg ik? Een leven lang(!) intens van genieten.

Hoe je een vakantie met je zus(je) ‘overleeft’

Mijn zusje en ik schelen 5,5 jaar van elkaar. Nu hebben we dat nooit echt als obstakel gezien, want we hebben samen de grootste lol. Maar soms ook de grootste ruzies. Zo zijn er tijden geweest dat zij haar tandafdrukken maar al te graag in mijn buik achterliet, of mij met een golfstick te lijf ging. Andersom kon ik er ook wat van – alleen was ik wat minder creatief. Ik gaf gewoon klappen. Waarna ik een paar klappen terug kreeg en het meestal ook nog eens van haar verloor 😂. Mijn ouders gaven ons dan ook de boodschap mee vooral geen ruzie te maken daar. Daar hebben we ons netjes aan gehouden.

Alhoewel we één keer geinend in het restaurant zaten. We waren aardig melig, waarschijnlijk door de warmte, en de lachkick zat er goed in. Er stonden twee glazen water op tafel. Ik klierde wat en mijn zusje zei: “Serieus, ik gooi dit glas water in je gezicht hoor“. Ik keek naar haar en zei met een jolig gezicht: “Dat doe je niet, we zitten midden in een restaurant en… [kijkt om zich heen] er zitten hier nog meer mensen“. Ik had mijn hoofd nog niet terug gedraaid of ik kreeg een flinke flats water in mijn gezicht. Gierend van de lach zat ze aan de andere kant van de tafel. Terwijl ik nog aan het bijkomen was van mijn verbaasde en natte gezicht. Daarna barstte ik ook in lachen uit. Ja, zo overleef je dus een vakantie met je zus. Doe net zo gestoord als haar en alles komt goed. Of deed zij net zo gestoord als ik? Ach, ’t is om het even.

Leuke mensen ontmoet

Die vakantie in het Grand Park Kemer Hotel hebben we écht ontzettend lieve, leuke mensen ontmoet. Uit Iran. En ook één Nederlander. Hij had een Iranese jongen in huis. Het verhaal daarachter ben ik vergeten – excusez moi, maar jeetje wat waren dit lieve mensen! We hebben enorm met ze gelachen.

Ook het personeel was trouwens super vriendelijk! Soms iets té, want als ik even niet oplette was ik mijn zusje kwijt. Een jongen uit de bediening had haar op het oog. Als we gingen eten was onze hele tafeltje bedenkt onder de bloemenblaadjes. En vaak stond er netjes een wijnglas op tafel met daarin een servet, die in de vorm van een roos was gevouwen. Ik moest er stiekem een beetje om lachen. Als Turken ergens goed in zijn, is het wel in je laten voelen alsof je de mooiste van de wereld bent. Voor hun is het ‘veroveren’ nog een spel. Heel anders dan hun vaak botte, Nederlandse evenknie. Nederlandse mannen zijn daar te nuchter – én te boers – voor.

Cocktails, zwemmen en zonnen

Dit hotel is ideaal om heel veel lekkere cocktails te drinken, te genieten van de zee en verder een beetje te bakken onder de Turkse zon. Wil je toch iets actiever je vakantie doorbrengen? Dan kun je ervoor kiezen om een uitstapje te doen. En, toen wij er waren, was ook het animatieteam erg actief. Ze organiseerden de hele dag door verschillende spelletjes en activiteiten. Het theater ’s avonds was vaak lachen, gieren, brullen. En ’s nachts vertrok er zo nu een dan naar Club Inferno in Kemer.

De 5-sterren op de gevel is dit hotel prima waard. In de omgeving is helaas niet zoveel te doen, en aan de bergkant bevindt zich gelijk een autoweg. Maar gelukkig kun je met een taxi of dolmuş busje prima erop uit. Mocht je liever in je hotel verblijven is dat ook mogelijk. De kamers zien er netjes uit en al het andere is ook in orde. Bij ons is het Grand Park Kemer Hotel op en top door de vakantiecheck heen gekomen!

Niet alleen hebben we een toptijd in dit hotel gehad, ik kan het ook iedereen aanraden om met haar zus op vakantie te gaan – als zussen onder elkaar. Met je broers of broers samen kan natuurlijk ook. Geniet van het leven zolang het kan! Heb lief en deel je liefde én je lach! Familie is goud waard.

Binnenkort gaan wij, mijn zusje en ik, na acht jaar weer samen terug naar Kemer. Ik ben benieuwd wat voor mooie herinneringen we dan gaan maken. Nu.al.zin.in!

 

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.