My Eden Restaurant & Cafe Bar, Kemer = aanrader!

In Turkije kun je heel veel all-inclusive resorts boeken, maar eigenlijk is het drie keer leuker (en lekkerder!) om hier buiten de deur te gaan eten. Dus dat doe ik dan ook regelmatig. Zo at ik – samen met de rest van mijn reisgezelschap – tijdens onze vakantie in Kemer veel in het hotel, maar tóch ook een keer bij een restaurant. Om precies te zijn: bij My Eden Restaurant & Cafe Bar. En daarmee vond ik een juweeltje!

My Eden Restaurant & Cafe Bar

My Eden zit in de centrale winkelstraat van Kemer, zo ongeveer op 1/3 van de hoofdweg. We vonden dit adresje per toeval. Natuurlijk staan er in Turkije altijd een soort proppers die je naar binnen willen ‘lokken’ en dat was hier ook het geval. Toch doen ze dit helemaal niet op een vervelende manier, waardoor je al sneller geneigd om naar ‘binnen’ te gaan. Ik schrijf ‘binnen’, want het grootste gedeelte van het My Eden Restaurant bestaat uit een terras dat lekker in de schaduw ligt. Ideaal voor als het kwik stijgt!

Wat je gelijk opvalt op het terras zijn de bijzondere hoekjes. Hier staan allerlei namen op geschreven. Waarschijnlijk voor speciale gasten die hier terug blijven komen.

Oude Turkse lira’s
Voordat we naar Turkije vertrokken had mijn moeder wat Turkse lira’s meegekregen van mijn Tante. Zij waren heel wat jaren geleden naar Turkije geweest. Wat bleek? Deze lira’s waren van een korte periode en nu niet meer bruikbaar. Maar, omdat ze maar zo kort werden gebruikt (tussen 2005 en 2009) waren ze wel erg zeldzaam. Toen mijn moeder voor de eerste keer met deze lira’s wilde betalen werd er dus hard gelachen. Toch vond de restauranteigenaar van My Eden ze wel erg speciaal. Hij vroeg of hij ze mocht hebben en dat mocht. Hij vroeg of mijn moeder haar naam op de briefjes wilde schrijven, die nu boven de bar hangen. Grappig toch!

Bijzonder gevoel
De laatste dag van onze vakantie gaf ik ’s middags aan het personeel aan, dat we een keer uitgebreid zouden komen eten. Ik had er geen tijd bij gezegd, maar toen we rond 8 uur ’s avonds bij het restaurant verschenen was er speciaal een tafel voor ons gedekt. De rode servetten waren in waaiers gevouwen, de glimmende wijnglazen lonkten ons tegemoet en de rozenblaadjes waren zorgvuldig over de tafel verspreid. Ik kan alleen maar zeggen, dat dat toch wel een bijzonder gevoel geeft!

Open keuken & bar + heerlijke cocktails

Het restaurant, cafe & bar lijkt op een houten chalet. Enorm sfeervol. Het personeel is ontzettend vriendelijk – op een ongedwongen manier. Ze maken je graag aan het lachen en even je stoel aanschuiven is geen enkele moeite voor ze. De dranken én menukaart is enorm uitgebreid. Je kunt hier van alles bestellen: frisdrank, thee, koffie, een biertje of een wijntje, maar ook alcoholische en non-alcoholische cocktails. Zo bestelde ik zelf de Strawberry Daiquiri. Zie onderstaande foto. Daar word je toch blij van?

Heerlijk eten!

Die avond dat we bij My Eden Restaurant & Cafe Bar hebben gegeten, hebben we echt genoten! Zo begon het al goed met een plat Naan brood en verschillende smeerseltjes. Deze werd warm opgediend op een houten plank. Vervolgens kozen mijn ouders beiden een vleesgerecht van de kaart: mijn vader de Schnitzel en mijn moeder een biefstuk. Ik koos ervoor om samen met een vriendin een Fish plate te nemen. Daarbij mochten we zelf aangeven wat we lekker vonden! We kozen voor: calamari (inktvisringen), verse gamba’s, mosselen en twee soorten gegrilde vis, waarvan de ene zeebaars – en de andere weet ik even niet meer. Om het helemaal compleet te maken werd er bij de vleesgerechten een heerlijke rode wijn geschonken en bij de visgerechten een heerlijke witte, droge wijn.

Het eten is enorm goed bevallen! Één van de eigenaren heeft voor ons de vis netjes geprepareerd. Alles was enorm smaakvol met lekkere sausjes. De biefstuk was super mals en de wijntjes gingen er goed in.

Contactgegevens

Wil je genieten van goed eten & een grote glimlach op je gezicht? Ga dan zeker eens langs als je in Kemer bent!

My Eden Restaurant & Cafe Bar
Merkez Mah. Liman Cad. No:5
Kemer 07980, Turkije

T: +90 542 536 45 39

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.