Mijn ervaring met Thermen und Badewelt Euskirchen

Je hebt wellness en je hebt wellness 2.0. Waar we in dit kleine kikkerlandje alles op gepaste schaalgrootte aanpakken, willen ze in Duitsland de dingen nog wel eens grootser aanpakken. Zoals Thermen und Badewelt Euskirchen bijvoorbeeld. Een wellnesscomplex dat ook wel bekend staat onder de naam ‘Palmenparadijs’. Op ongeveer een uurtje rijden van de Nederlands-Duitse grens bij Venlo, ligt een ontspanningsplek met verschillende binnen- en buitenbaden, poolbars en 11 sauna werelden.

Hier kun je 365 dagen per jaar terecht en waan je je elke dag in een tropisch oord onder maar liefst 500(!) palmbomen. Let wel op: badkleding in het grote zwembad is altijd verplicht, maar badkleding in de Vitaltherme en sauna’s is niet toegestaan. Badkledingdagen hebben ze (voorlopig) nog niet.

Luxe tot in de puntjes

Thermen und Badewelt Euskirchen is een wereld op zichzelf. Alleen de entreehal is al indrukwekkend – en dan ben je nog niet eens in de sauna’s en het zwembad geweest. Eenmaal door de kassa’s kom je eerst in een luxe kleedruimte, met kleedhokjes waar zelfs föhns bij hangen! De doucheruimtes zijn van marmer en overal om je heen zie je orchideeën. Een klein voorproefje van wat er nog komen gaat…

Tropisch zwembad met panoramisch uitschuifdak

Er zijn twee gedeeltes van het complex: het zwembad met bijbehorende faciliteiten en de Vitaltherme. Beide delen worden gescheiden door een lage wand. Het zwembad is gigantisch groot, met een poolbar waar je gezellig aan kunt hangen. Hier serveren ze verse jus d’orange, frisdrank, bier, wijn, koffie, thee én cocktails – met of zonder alcohol.

In dit gedeelte van het complex vind je verder tientallen ligbedden, infraroodlampen, drie heilzame mineraalbaden en een stoombad met de naam ‘Eifel-Nebel’. De honderden palmbomen wanen je duizenden kilometers van huis. Leuk weetje: er worden dagelijks maximaal 2500 gasten binnen gelaten in Thermen und Badewelt Euskirchen. Dit lijkt misschien weinig voor zo’n groot wellnesscomplex, maar dat is met een reden: zo wordt de rust en ontspanning van alle gasten maximaal gegarandeerd.

Vitaltherme: 11 saunawerelden

Wie van het grote zwembad (Palmenparadies) naar de Vitaltherme wilt, zal zijn/haar badkleding achter moeten laten. De Vitaltherme is namelijk uitsluitend zonder badkleding betreedbaar. Hier vind je een massagesalon, een saunaplein en 11 saunawerelden.

De MassagePerle

Het massagesalon van de Vitaltherme & Sauna in Euskirchen “biedt een uitgebreid pakket aan massages en schoonheidsbehandelingen. Voel de wisselwerking van lichaam en geest en geef u over aan de vaardige handen die naast een ontspannende massage ook schoonheidsbehandelingen aanbieden.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.