Met je voeten in het water bij de Manavgat waterval

In de regio Antalya vind je maar liefst drie bekende watervallen. Zo zijn er de tweedelige Duden watervallen en is er – als derde – ook nog de Manavgat waterval! Die laatste ligt in de gelijknamige stad Manavgat. Het groenblauwe water klettert hier met hoge snelheid van de rotsen. Het is geen hoge waterval, maar toch is hij zeker de moeite waard om eens te bekijken. Combineer je bezoek met een uitje naar de boerenmarkt in Manavgat (op maandag) of met de toeristische textielmarkt/bazaar (alle dagen). Dit kan op eigen houtje, bijvoorbeeld met de taxi of de dolmus bus. Touroperators organiseren ook vaak uitjes naar de Manavgat waterval. Meestal doen ze dit in combinatie met een boottocht over de Manavgat rivier.

Manavgat waterval

De Manavgat waterval ligt ongeveer 4 kilometer ten noorden van het centrum van Manavgat. Dit stukje rivier is afgesloten met hekwerk en tot park benoemd. Om binnen te komen betaal je enkele lira. In het park ben je ongeveer een uurtje zoet. Verwacht er geen heel dagprogramma van. De natuur om de waterval heen is prachtig. Het park is ietwat toeristisch gemaakt (hoe kan het ook anders) met verschillende souvenirshops en wat eettentjes. Je ziet mensen van over de hele wereld hier naartoe komen om de watervallen te bezichtigen. Sommigen dolenthousiast. Anderen enigszins teleurgesteld omdat de watervallen zo laag zijn.

Ik? Ik was erg tevreden. Ik vind de kleuren van de waterval prachtig. Het is niet de meest spectaculaire waterval die ik ooit gezien heb, maar voor mij was hij zeker de moeite waard om ernaar toe te reizen.

Met je voeten in het water

De eerste keer dat ik de waterval bezocht was in 2007. Toen kon je nog met je voeten in het (ijskoude!) water staan, aan de zijkant van de waterval. Toen ik het park voor de tweede keer bezocht, was dit niet mogelijk. Op dat moment werd er verbouwd en werd er het een en ander gemoderniseerd. Van TripAdvisor af te lezen, is het volgens mij nu alleen nog mogelijk om tijdens hoog water met je voeten in het water te staan. Weet jij hoe het precies zit? Laat het weten in de comments!

Wat vind jij de mooiste waterval die je ooit bezocht heb?

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.