Makkelijk en snel / Spaghetti met garnalen, pesto en spinazie

Ik hou van recepten die makkelijk & snel te bereiden zijn. Simpel is het allerlekkerst, als je het mij vraagt! Onlangs vond ik een recept op het internet, wat ik op eigen wijze maakte. En het werd een succes. We hebben het zelfs twee dagen achter elkaar gegeten (vers bereid), zó lekker vonden we het. Waar ik het over heb? Spaghetti met garnalen, pesto en spinazie.


Benodigdheden

ca. 250/300 gr. spaghetti voor 2 personen
1 teentje knoflook
1 hele ui
100 gr. verse garnalen
125 ml. crème fraîche light Franse kruiden
150 gr. spinazie (ontdooid)
1 eetlepel groene pesto
Parrano snippers

*Extra: koekenpan, kookpan, olijfolie, aluminiumfolie, vergiet en evt. knoflookpers.


Bereidingswijze

1. Verhit 2 tot 3 liter water in een kookpan op het fornuis. Als het water kookt kun je de spaghetti erbij doen. Laat de spaghetti koken tot deze al dente (beetgaar) is. Zie voor toelichting ook de verpakking.

2. Snij de ui in kleine blokjes en snij/pers de knoflook.

3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de garnalen 3 tot 5 minuten. Bestrooi tijdens het bakken met wat peper en zout naar smaak.

4. Haal de garnalen uit de pan en leg deze tussen aluminiumfolie om te laten rusten.

5. Fruit (zachtjes verhitten) de ui en knoflook in dezelfde koekenpan als waar je de garnalen in gebakken hebt. Voeg, als het nodig is, nog wat extra olijfolie toe.

6. Als de ui en knoflook gefruit zijn, voeg je de crème fraîche toe. Vervolgens meng je de pesto en spinazie daar doorheen. (Tip: ik gebruik zelf bladgesneden spinazie uit een klein potje van HAK). Laat 5 tot 7 minuten op middelhoog vuur staan.

7. Voeg de garnalen weer toe aan de saus.

8. Giet de spaghetti af in een vergiet en voeg de spaghetti toe aan de saus. Meng met elkaar.

9. Serveer met wat Parrano snippers. Eet smakelijk!


 

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.