Kamperen op Watersportcamping Heeg in Friesland

Nee, we meerden niet aan met de boot. Maar dat maakte het niet minder leuk. Ons bezoek aan watersportcamping Heeg was van korte duur, maar we hebben volop genoten. Want Hollandse kneuterigheid is soms toch nog het allerfijnst. Zeker wanneer dat in de vorm van kamperen komt. Ik ben immers opgegroeid op een Nederlandse camping. Jarenlang heb ik daar mijn zomers doorgebracht. Een 5-sterren camping, dat dan weer wel. Waar het ons werkelijk aan niets ontbrak, behalve een Mediterraans zonnetje zo nu en dan. Maar het gevoel van vers gras tussen je tenen in de vroege ochtend is overal ter wereld gelijk; waar je ook bent – het voelt altijd heerlijk! Dauwtrappen in een groene omgeving = fijn!

Op watersportcamping Heeg ‘kampeerden’ we in een unieke accommodatie: een Wilgenhut. En dat ziet eruit zoals het klinkt: een hut van wilgentakken, met daarin een polyester tent.

“Komt ons Fryslân ontdekken”

Karin & Jacob van der Pol, de eigenaren van watersportcamping Heeg, stuurden via mijn blog een uitnodiging om hun camping – en het mooie Friesland – te komen ontdekken. Een uitnodiging die ik niet af kon slaan, gezien ik nog nooit in Friesland was geweest. Zo zie je maar dat er in eigen land ook nog genoeg te ontdekken valt.

De camping bevindt zich aan het kleine dorpje Heeg, in zuidwest Friesland. Er zijn seizoensplekken, chalets en andere bijzondere accommodaties. Het is een middelgrote camping met enkele basisfaciliteiten en vooral heel veel water. Ben je met de boot op pad? Dan kun je hier makkelijk aanmeren via de Wegsloot (Fries: Weisleat).

De Dutchtub en SUP’en

Watersportcamping Heeg zou geen watersportcamping zijn als er niet genoeg watersporten beoefend zouden kunnen worden. En dus is er strandje, kun je met zeilboten het meer ontdekken; kun je windsurfen én kun je er SUP’en. SUP is een afkorting voor Stand Up Paddling en is vrij intensief – hoewel ik me daar de eerste keer op verkeek. Karin & Jacob hun zoon, Michiel, is SUP instructeur en geeft zo nu en dan les op de camping. Ik mocht een rondje met hem mee en peddelde me rot. En dat nog zonder stroming! In het begin is het even wennen, want je moet toch je balans vinden op zo’n groot en log surfboard, dat op het water drijft. Maar als na een tijdje eenmaal de gang erin zit is het heerlijk om te doen. Ik ben in ieder geval verknocht. Daarbij is het ook nog eens een prima work-out voor je hele lichaam.

Om uit te rusten werd er een verrassing bezorgd voor ons Wilgenhutje. Wij kregen maar liefst een hele dag, de op hout gestookte Dutchtub voor ‘de deur’. Dat vonden niet alleen wij heel erg gaaf, maar trok ook nog eens veel bekijks van het kampeerveldje naast ons. Kinderen en ouderen, ze kwamen allemaal even een kijkje nemen. En natuurlijk zijn we niet de minste om onze luxe gemakken te delen; dus niet veel later was onze Dutchtub een waterpoel voor een hoop blije kinderen geworden.

Even onthaasten

Van Friesland zelf hebben we niet veel gezien. Een paar straatjes van Sneek en dat was het wel zo’n beetje. Maar ik hoefde ook niet veel meer te zien – om eerlijk te zijn. De rust deed me goed. Het was een fijn weekend waarin we even hebben kunnen onthaasten. En ik ben Karin & Jacob enorm dankbaar dat ze ons hier uitgenodigd hebben.

Mocht je ooit in de buurt van Heeg zijn – of gewoon eens een leuke watersportcamping zoeken – zet hier dan zeker je tentje en/of caravan eens neer!

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.