Italië

Pasta’s, pizza’s, wijn en la dolce vita. Van Italië moét je wel houden. Bekende steden zoals Rome, Venetië en Florence zijn natuurlijk alom bekend, maar ook het landschap van Toscane en de hoge kliffen van Cinque Terre zijn de moeite waard. En wat dacht je van Sicilië?! Dat prachtige eiland in de Middellandse zee. Leuk weetje: Italië heeft – geografisch gezien – de vorm van een laars. Sicilië ligt als ‘bal’ voor de schoenpunt van deze laars.

Veel Nederlanders keren jaarlijks terug naar de vele campings en appartementen aan het Gardameer. Logisch, want de meeste Gardadorpjes zijn te mooi om er niet geweest te zijn in je leven. Vooral Peschiera del Garda en Limone sul Garda zijn echte toeristentrekpleisters.

Wat betreft versnaperingen weten de Italianen wat goed eten is en ze nemen daar ook graag uitgebreid de tijd voor. Alle producten lijken hier tien keer verser te zijn dan in Nederland. Olijven, tomaten, artisjokken. Het smaakt alsof het allemaal rechtstreeks van het platteland af komt.

Voor wie van romantische verhalen houdt: in Verona vind je het balkon dat het decor vormde voor de tragische liefde van Romeo & Julia. Wil je meer spektakel? Uitgaan doe je het best in Rimini en in Sienna kun je zomaar getrakteerd worden op eeuwenoude paardenraces. Overblijfselen uit de Romeinse tijd vind je in Italië volop. Zo zie je met Pompeii een stad die ooit bedolven lag onder de lava van de vulkaan de Vesuvius.

  • Alles
  • Blog
  • Travel