Het beste van het Gardameer: tips voor een onvergetelijke vakantie!

Het Gardameer is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Het noorden is ideaal voor watersporters. Het zuiden ideaal voor gezinnen en stellen die van een onvergetelijke vakantie willen genieten. De vele authentieke Italiaanse dorpjes rondom het Gardameer geven elke vakantie een snufje La Dolce Vita.

Wie naar het Gardameer op vakantie gaat, kan kiezen uit verschillende overnachtingsmogelijkheden. Je kunt gaan kamperen. Je kunt een hotelkamer reserveren, of je kunt een huisje huren. Wat je ook kiest, met de onderstaande tips heb je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie!

1. Verken de omgeving

Als je naar het Gardameer op vakantie gaat, trek er dan tijd voor uit om ook de omgeving te verkennen. En dan heb ik het niet alleen over al die leuke dorpjes aan het water… maar ook over de uitkijkpunten, de natuur en de bergen. Huur een motor, rijd eens rond met de auto of neem de veerdienst naar Malcesine en vanaf daar de kabelbaan omhoog.

2. Sta vroeg op

Het Gardameer is genieten, maar vaak ook drukbezocht. Zeker in het hoogseizoen krioelt het er van de mede-vakantiegangers. Gezellig natuurlijk! Toch is een rust soms ook niet gek. Wie vroeg opstaat wordt getrakteerd op bijzonder ochtendlicht en een hele andere ervaring dan overdag en ’s avonds.

3. Bezoek een pretpark en/of aquapark

Volop vertier rondom het Gardameer! Of je nu kinderen (bij je) hebt of samen op vakantie bent, ik raad je aan minstens één pretpark/aquapark te bezoeken. Het is 100% de moeite waard.

4. Geniet van het Italiaanse eten

“Elke dag een prakkie”, zeiden onze vakantieburen vroeger altijd. Net voordat ze de aardappels schilden en het vuur opstookten, kwam hun kroost terug om plaats te nemen aan de kampeertafel. Ik weet nog dat ik op zulke momenten het universum intens dankbaar was voor mijn eigen moeder, die daar veel vrijer mee omging. De ene dag gingen we uit eten, de andere dag haalden we iets af en weer een andere dag maakten we zelf een avondmaaltijd.

Maar wie in Italië is, mist een hoop als je daar niet optimaal van de lokale producten geniet. Ook nu geef ik je het liefst als tip: geniet van het Italiaanse eten. Ga naar een restaurant of kook zelf een lokaal recept met verse ingrediënten. Of haal een pizza af. Vergeet je smaakpapillen niet en leef!

 

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.