Ferrari World Abu Dhabi: attractiepark of museum?

Iets waar ik al wekenlang naar uitkeek, HET uitstapje van mijn vakantie in Dubai, had een groot succes moeten worden. In plaats daarvan keerde ik gedesillusioneerd terug naar mijn hotelkamer. Niet dat ik nu extreem teleurgesteld was. Alleen ik had het gewoon, eh, anders verwacht…

Misschien hielp het ook niet dat een zeer onvriendelijke mevrouw me niet toe wilde laten tot de Formula Rossa: ‘s werelds snelste achtbaan. Ik paste wel in de testversie van de achtbaanstoel, maar kreeg de nauwe riem niet dicht. In plaats daarvan moest ik – samen met tientallen anderen – mistroostig toe kijken vanaf het uitkijkplatform hoe de achtbaan ervandoor ging. Met mijn vriend erin, want ik had hem geboden er 110% van te genieten, aangezien ik er zelf niet in mocht. Hij kwam met zijn haren steil naar achteren uit de achtbaan. De G-krachten hadden in ieder geval goed hun werk gedaan.

Maar enfin. Buiten het feit om, dat ik geweigerd werd voor deze achtbaan (hoe bedoel je onvergeeflijk), vroeg ik me af wat ik dan verder eigenlijk niet en wel leuk vond aan Ferrari World Abu Dhabi?

Grootste indoor pretpark van de VAE

Ferrari World werd gebouwd in 2006 en is het grootste indoor pretpark van de Verenigde Arabische Emiraten. Gezien hun reputatie van ‘groot, groter, grootst’ verwacht je dan ook wat. Je verwacht spektakel. Tenminste, ik wel. Zeker wanneer je de prijs van 48 euro per persoon voor een entreekaartje daarbij optelt. Hoe dichter je bij Ferrari World komt, hoe hoger de spanning oploopt. Van de garage naar de entreehal en van de ingangspoortjes naar binnen. En dan… zie je een grote, lege ruimte. Met hier en daar wat Ferrari’s. Ik kan wel zeggen dat het hele gebeuren me een beetje een anticlimax gaf. Het eerste wat ik dacht: “What the f*ck is DIT nou? Waar zijn alle attracties dan?” Na een snelle blik op de plattegrond bleken die attracties er wel te zijn, maar verstopt in allerlei kleinere gebouwen. Ok, dat was tenminste iets. Toch waren de ECHTE attracties op twee handen te tellen. Een kinderachtbaan, ‘s werelds snelste achtbaan de Formula Rossa, een wildwaterbaan, een dark ride en verder vooral heel veel ‘speeldingen’ voor kleuters. Of attracties die geen attracties genoemd zouden moeten worden, zoals ‘Made in Maranello’: een G-kracht simulator (windturbine) waar je even voor kunt gaan staan.

Bovendien was een kwart van de attracties die dag kapot. Had ik hier werkelijk waar 48 euro voor betaald? What a waste. Maar ik probeerde er nog het beste van te maken.

Ferrari’s kijken

Waar we de meeste tijd mee zoet zijn geweest, is het bekijken van Ferrari’s. Vrijwel alle modellen: van de Ferrari Enzo tot aan de F1 auto’s, waren door het park heen tentoongesteld. Leuk om te zien, zeker met de geschiedenis erbij. Toch baalde ik. Deze Ferrari’s stonden namelijk elke avond achter elkaar opgelijnd voor de Dubai Mall, waar je ze GRATIS kunt bekijken. Tsja, strange world, ik weet het.

Wil je een foto laten maken IN een Ferrari? Dan moet je daar weer extra voor betalen. En op dat punt was ik er helemaal klaar mee. We hadden nog anderhalf uur om het park rond te lopen en ik liep met mijn ziel onder mijn arm. Mijn vriend ging nog een paar keer de Formula Rossa in om de tijd te doden. En ik zat daar maar.

Conclusie

Je kunt het waarschijnlijk al raden, maar natuurlijk moet je niet alleen op mijn woord afgaan. Mocht je een groot Ferrari fan zijn, neem er dan zeker eens een kijkje. En ga je er met een stel kleuters naartoe, dan kan dat zeker een hele andere kijk op de dag geven. Hoewel ik mezelf dan serieus de vraag zou stellen of je dat het geld waard vindt, want goedkoop is het ook niet.

Ik was in ieder geval niet van plan om nog een keer terug te gaan. En mijn enthousiasme voor ‘s werelds snelste achtbaan is vervlogen na die onplezierige ontmoeting met een medewerkster daar. Die me tijdens het wegsturen nog vertelde dat ik “wel in de kinderachtbaan mocht”. Nou, top. Dankjewel. Het zat ‘m in de manier waarop ze het zei.

Doe mij volgende keer maar een Max Verstappen/Redbull Racing park. Dat lijkt me 100x spannender. En dan heb ik er tenminste nog ‘iets’ mee.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.