Een relaxte boottocht over de Manavgat rivier

Je moet ervan houden, maar als je ervan houdt… dan moet je zeker eens de Manavgat rivier op! Waar ik het over heb? Varen! In Turkije boekte ik een excursie voor een boottocht over de Manavgat rivier en dat hield me een volledige dag zoet. Niet alleen de boottocht was inbegrepen, maar ook een bezoek aan de Bazaar, een bezoek aan een moskee en een bezoek aan de Manavgat waterval. Op die manier zag ik het nodige van Turkije. De kosten? 45 euro per persoon – inclusief lunch en busvervoer. Dat vond ik een redelijke prijs voor wat je ervoor terug krijgt. Lees hieronder mijn ervaring met de boottocht en dagexcursie.

‘Even snel’ langs de waterval

De dag begon met een bus die voor de deur van het hotel stond. Geen gedoe met taxi’s en dolmuş busjes, dus dat begon al goed. Vanaf het hotel vertrokken we, met een bus vol andere toeristen, richting Manavgat. Ik was de enige Nederlandse. Verder zaten er vooral Russen en Duitsers aan boord. De eerste stop was bij de Manavgat waterval. Ik was hier één keer eerder geweest en daarom ietwat teleurgesteld. De vorige keer had ik het prachtig gevonden, maar nu was er een grote verbouwing rondom de waterval aan de gang. We stopten dan ook maar eventjes bij de waterval, gingen het park niet  in (wehhh) en we werden verwezen naar een textielzaak aan de overkant. Een textielzaak met de beroemde shirts, polo’s, trainingspakken en overhemden met nepmerken erop. Netp echt.

De boot op

De Manavgat rivier ontspringt in het Taurus-gebergte en volgt een pad van 90 kilometer om uit te monden in de Middellandse Zee. Het water is vrijwel altijd turquoise gekleurd. Een bijzonder zicht om te zien. Het gebied waar de Manavgat rivier doorheen stroomt is vruchtbaar en wordt dan ook veel gebruikt voor uitgebreide landbouw. Wij stapten op een boot, enkele kilometers ten zuiden van de Manavgat waterval. Met onze goedgehumeurde gids waren we helemaal klaar om een middag van deze tocht te gaan genieten.

Schildpadden
Van tevoren was ons al verteld dat we hoogstwaarschijnlijk schildpadden zouden gaan zien. Zonder er verder goed bij na te denken verwachtte ik dus zeeschildpadden te zien. Hoe ik daarbij kwam, geen idee. Misschien dat mijn piepkleine brein in de vakantiemodus stond, want zeeschildpadden vind je natuurlijk alleen in de… juist, zee! De schildpadjes die we hier tegen kwamen waren een stuk kleiner, maar net zo leuk!

Zwemmen
Tijdens de boottocht kregen we ook de gelegenheid om te zwemmen. Het leuke daaraan? Er zat een mini-glijbaan IN de boot! Zo kon je letterlijk het water in glijden. Toch waagde ik gewoon de sprong in het diepe… water. Met mijn neus dichtgeknepen liet ik mezelf in het turquoise water plonzen. En daar bleef ik even. Want op de boot was het erg, erg warm die dag. Maar het water was heerlijk koud!

Lunch
Bij onze boottocht zat ook een lunch inbegrepen. Je moet dan altijd maar afwachten wat je krijgt, maar ik moet zeggen dat het eten erg goed was! We stopten naast het strand, waar de rivier in de zee uitmondt. Hier waren twee Turkse mannen onder een klein strandtentje bezig met het bereiden van vers gegrilde vis en kipfilet. Niet veel later stond er een bord met heerlijk gekruide kipfilet, pilav rijst en verse salade voor mijn neus. Vergezeld van een koude cola. Kan het leven nog beter zijn? De lunch is dus zeker een aanrader om bij je boottocht te boeken!

Leuke afsluiter

Na enkele kilometers zuidwaarts te hebben gevaren, draaide onze boot op zee en vaarden we weer rustig terug naar de aan- en afmeerplek. Vanaf daar werden we door de buschauffeur weer opgepikt en naar Manavgat gebracht. Hier konden we als – leuke afsluiter – nog een moskee bezichtigen. Een hele gebeurtenis op zich! En natuurlijk hebben we nog even wat souvenirs geshopt in het centrum.

Al met al een hele leuke excursie om te doen. En je krijgt een hoop te zien van de omgeving van Manavgat en Manavgat zelf.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.