Drie restaurants in Rome, waar je een keer gegeten MOET hebben!

When in Rome… leef je la dolce vita. Figuurlijk gesproken bedoelen de Italianen hiermee dat je het goede leven leidt. Dus niet ‘het zoete leven’, wat de letterlijke vertaling van la dolce vita eigenlijk betekent. Hoewel die overheerlijke Italiaanse ijsjes ook geen kwaad kunnen… is er een verschil. 😉

Het goede leven leidt je in Italië met lekker eten & drinken, samenzijn met familie en vrienden, de tijd nemen voor jezelf en lekker in je vel zitten. Kortom: genieten! Lekker eten ontbreekt vrijwel nooit. Wil je jezelf onderdompelen in la dolce vita en een misstap naar het verkeerde restaurant voorkomen? Bekijk dan deze drie restaurants in Rome, waar je een keer gegeten MOET hebben!

Angelino Ai Fori dal 1947

Per toeval ontdekten wij onze eerste avond in Rome Angelino Ai Fori dal 1947. En dat bleek meteen een voltreffer! Rond negen uur ‘s avonds werden we verwelkomd op het buitenterras onder een dak van klimplanten en sfeervolle verlichting. De pasta carbonara bleek de specialiteit van het huis te zijn – en van Rome(!) – en die bestelden we dan ook. Maar eerst bruschetta vooraf… En dat was genieten! Alle ingrediënten waren vers, het personeel was vriendelijk en ondanks de ligging (dicht bij het Colosseum en direct naast het Forum Romanum) waren de prijzen vriendelijk.

Het restaurant krijgt goede beoordelingen op TripAdvisor (certificaat van uitmuntendheid!) en aan de rijen voor de deur te zien, is Angelino Ai Fori dal 1947 zeker een topper in Rome!

Adres:
Largo Corrado Ricci, 40 42 43 43a 25
Via dei Fori Imperiali, 00184 Roma RM, Italië

Tonnarello’s

Je moet er een eindje voor reizen, maar als je er eenmaal bent snap je waar je het allemaal voor gedaan hebt. Tonnarello’s ligt in een buitenwijk van Rome, in de levendige studentenbuurt Travestere. Normaliter kom je hier als toerist niet zo snel – of je moet een rondleiding door deze wijk hebben geboekt – maar je weet niet wat je mist tot je het geproefd hebt!

Elke avond staan er dikke rijen voor de ingang van restaurant Tonnarello’s van mensen die een tafeltje willen bemachtigen. Het personeel is mega vriendelijk – en grappig! Maar belangrijker nog: het eten smelt op je tong. Supermals vlees, heerlijke pizza’s, fijne voorafjes en fantastische pasta’s. Verwacht geen haute cuisine (daar zijn de prijzen gelukkig ook niet naar), maar de kwaliteit is meer dan goed! Het fijne aan dit restaurant is ook, dat als je jezelf tonnetje rond hebt gegeten, je daarna nog even lekker kunt wandelen door de wijk Travestere. Geniet van de verborgen pleintjes, het straattheater, de live muziek ‘s avonds en de levendigheid.

Let op: dit is een druk bezocht restaurant, dus zorg dat je op tijd bent. Op tijd = rond 18.00/19.00 uur. Italianen eten later dan Nederlanders ‘s avonds.

Adres:
Via della Paglia, 1
00153 Roma RM, Italië

That’s amore

Vier de liefde met hulp van chefkok Fabio Bongianni. Zijn restaurant, That’s amore, ligt op enkele minuten loopafstand van de Trevi Fontein. In tegenstelling tot de andere twee restaurants is That’s amore minder massaal. Het restaurant in gestyled als een gezellige huiskamer. Het huismotto? Make yourself at Rome. Er is geen buitenterras, maar door de klapdeuren open te gooien wordt er toch genoeg ruimte – en verkoeling – gecreëerd.

Pizza’s worden je voorgeschoteld in hartvorm. Tiramisu’s krijgen een hartje bovenop. Wie weet klopt het wat ze zeggen en gaat liefde echt door de maag ;). Als je moet kiezen tussen een love potion of de recepten van Fabio Bongianni om de liefde voor je te winnen, zou ik zeker voor die laatste gaan. Wel even van tevoren reserveren, want het restaurant zit snel vol.

Adres:
Via in Arcione, 115
00187 Roma RM, Italië

Wil je nog meer tips over goede restaurants in Rome? Laat dan hieronder een berichtje achter.

Wat zijn jouw favoriete restaurants in Rome?

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.