Dít is het mooiste zandstrand van Kos

Kos is een eiland waar je heel wat kiezelstranden tegen komt. De meeste stranden bij resorts, en in Kos stad, liggen bezaaid met kiezelstenen. Maar, niet getreurd als je geen fan bent van kiezelstenen, er zijn namelijk ook een aantal prachtige zandstranden te vinden op Kos.

Het mooiste zandstrand van allemaal is Paradische Beach. Een toepasselijke naam, want dít is het mooiste zandstrand van Kos. In de omgeving liggen nog wat andere leuke zandstranden, maar Paradise Beach is het strand waar zowel de locals als toeristen graag komen. Soms kan het er daarom erg druk zijn. Maar soms ook niet. Het hangt heel erg af van de dag waarop je Paradise Beach bezoekt – en in welk seizoen natuurlijk.

Het mooiste zandstrand van Kos

Paradise Beach is dus het mooiste zandstrand van Kos. Een fijn plekje, te vinden in het zuidelijke gedeelte van Kos. Let op: er is nog een Paradise Beach in het zuidwesten (de rotsen zijn hier een stuk ruiger en de zee is vooral geschikt voor duikers). Het zandstrand van Paradise Beach waar ik het over heb, is een stuk drukker bezocht en ligt in een baai, aan de voet van een helling. Bovenop die helling vind je de Paradise Beachbar. Aan het strand zelf zitten diverse snacktentjes. Voor een paar euro kun je een strandbedje en parasol huren. Het strand bestaat uit klein korrelig zand. Fijn voor je voeten en een fijne afwisseling tussen al die kiezelstranden.

Het zeewater is heerlijk helder. Je kunt in het ondiepe tot op de bodem kijken. En op sommige plekken in het diepe ook nog zelfs.

Watersport
Wie van watersport houdt zit goed op het zandstrand van Paradise Beach. Vanaf dit strand kun je achter een speedboot aangesleept worden, parasailen en op de jetski.

Parkeren
Is gratis. Maar je kunt ook met de scooter of fiets naar dit gedeelte van het eiland rijden.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.