Deze taxichauffeur in Kusadasi is de ALLERLIEFSTE!

Met taxichauffeurs moet je altijd maar afwachten wat je krijgt. Het is zoals met een Happy Meal. Je kunt het treffen… of niet. In dit geval troffen wij het met onze taxichauffeur in Kusadasi! Echt een superlieve man, die ons overal naartoe heeft gereden in de omgeving van deze Turkse badplaats. Zo bracht hij ons naar Efeze, naar het huis van Maria en naar de grot van de zeven slapers. Ook reed hij ons naar het wijnstadje Sirince en naar een prachtige, oude moskee in Selcuk. Hij hield rekening met mijn moeder, die wat minder goed ter been is – en reed zelfs voor haar naar plekken waar je normaal niet mag komen met de auto. Buiten dat alles was deze taxichauffeur ook gewoon leuk gezelschap. Daarom vind ik: deze taxichauffeur in Kusadasi is de ALLERLIEFSTE!

Ben je een keer in Kusadasi, neem dan zeker contact met hem op. Het enige wat je hoeft te doen is te bellen naar Derya Taxi en te vragen naar Sabahattin Aydın. En natuurlijk niet vergeten te zeggen waar je heen wilt.

Of bel:
+90 532 586 67 29

Taxi in plaats van touroperator

In Turkije kun je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Egypte, met een gerust hart in de taxi stappen nadat je een prijs hebt onderhandeld. Zeker wanneer je met twee of drie personen bent is een taxirit naar toeristische trekpleisters vaak al voordeliger dan wanneer je een excursie boekt bij een touroperator. Zo betaalden wij voor de hele rondrit met de taxi met zijn tweeën 400 Turkse lira, wat omgerekend ongeveer 65 euro is. Als we alle bovenstaande excursies via de touroperator hadden geboekt, waren we per persoon zo’n 100 euro kwijt geweest. In totaal dus 200 euro. En dan hadden we achter een gids aan moeten hobbelen; ons aan een tijdschema moeten houden en de excursies moeten uitsmeren over verschillende dagen. Nu hebben we alles in één dag bekeken, op ons eigen tempo. En met ontzettend veel plezier!

Overigens is 400 Turkse lira geen vaste prijs. Je kunt zelf onderhandelen. En prijzen zijn ook afhankelijk van het seizoen en de wisselkoers.

Een zorgeloze vakantie

Voor langere ritjes, ritten naar Izmir en Pammukale, of naar Efeze en het huis van Maria, kun je Sabahattin bellen! Maar ook voor ritjes van en naar het vliegveld. Zo heb je een zorgeloze vakantie. En de allerliefste taxichauffeur van Kusadasi, ha! 🙂

Comments · 1

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.