De watervallen van Düden in Antalya / een fotografisch kijkje

Antalya is een prachtstad! Al is het alleen maar om de oude haven en vele leuke winkeltjes. Maar er is iets wat ik het allermooist vind aan Antalya, en dat zijn: de watervallen van Düden! In het Turks de ‘Düden Şelalesi’ genoemd. Een mooi spektakel. Deze watervallen zijn opgedeeld in twee punten: 1) er is een Düden Şelalesi park en 2) er is een ‘onderste’ Düden waterval die uitmondt op zee. Mocht je ze allebei kunnen bezoeken raad ik je dit zeker aan. Maar dit blog gaat voor nu alleen even over het Düden Şelalesi park.

Düden Şelalesi park

Het Düden Şelalesi park ligt net buiten Antalya-stad. Het park is afgezet met hekken en er zijn de nodige tentjes omheen verzameld waar je ijsjes, souvenirs en ander eten & drinken kunt kopen. Een tip: de ijsjes zijn echt heel lekker! Op het park zelf kun je ook wat drinken. Hier zijn wat restaurantjes en souvenir shops te vinden.

Hoe kom je er?
De meeste toeristen komen hier via een georganiseerd groepsuitje van een touroperator. Wij kozen ervoor om zelf op pad te gaan. Vanaf de Otobus Terminal in Antalya, waar we met de Dolmuş aankwamen, hebben we de taxi gepakt. Deze brengt je naar het park – en kan eventueel zelfs op je wachten. Je kunt er ook zelf met de dolmuş heen. Dan kun je het beste eerst naar de dogu karaji taksi station gaan, om daar vervolgens bus CV17 te pakken richting de watervallen. Kleine kanttekening: wees je er wel van bewust dat veel Turken weinig tot geen Engels spreken. Mocht je het dus niet kunnen vinden, dan is een klein Turks woordenboekje geen overbodige luxe.

Toegang tot het park
De toegang tot het park kost per persoon 5 TL. Omgerekend is dat nog geen 1 hele euro (anno 2019). Mijn gok is, dat dit geld gebruikt wordt voor het behoud van het park. Je kunt hier blijven zo lang het park open is. De openingstijden zijn elke dag hetzelfde (m.u.v. feestdagen): van 08.00 uur tot 18.30 uur.

Goed bewandelbaar

De paden naast de waterval zijn goed bewandelbaar. Dit is door de Turken erg netjes gedaan. Het viel me op, omdat mijn beide ouders nogal slecht ter been zijn. Ze zitten niet in een rolstoel (gelukkig!), maar een hele klim omhoog en een daarop volgende afdaling hadden ze niet gered. Dat hoeft in dit park gelukkig niet. Het kan wat glad zijn in de grotten, maar verder zijn de wandelpaden meer dan prima! En mocht je moe zijn van het wandelen, dan kun je daarna nog even uitrusten op het terras van een restaurantje. Tussendoor vind je overigens ook verschillende picknick tafeltjes en bankjes.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.