De onderste Düden waterval in Antalya

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Schreef ik vorige keer al over de bovenste Düden watervallen, deze keer is de onderste Düden waterval aan de beurt. Dit is namelijk de plek waar het ijskoude bergwater zich op een spectaculaire manier in de Middellandse Zee stort. In tegenstelling tot de bovenste Düden watervallen is hier géén park omheen gebouwd, maar is het een vrij toegankelijke ‘attractie’. De waterval zie je echter op zijn mooist, wanneer deze vanaf een boot bezichtigd kan worden. Mede om die reden liggen er ook verschillende (disco)boten voor de kust van Antalya, met elke dag weer nieuwe groepen toeristen die naar waterval turen.


Over de onderste Düden waterval

Zowel de bovenste als de onderste waterval(len) liggen in de Düden rivier. Deze ontspringt in het imposante Taurusgebergte en zoekt vervolgens zijn weg naar de zee. Eenmaal in Antalya stort het water zich van 40 meter hoog naar beneden.

Op zonnige, zomerse dagen schijnt de zon op dit kletterende water en levert dat – vanuit bepaalde zichtpunten – prachtige regenbogen op! Al met al is deze waterval zeker het bekijken waard.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.