De Kitt SuperJet in Movieland Gardameer / hier krijg je een kick van!

Als het om attracties gaat ben ik wel het nodige gewend. Vroeger was het pretpark in, pretpark uit. Mijn ouders zijn er nog van aan het bijkomen. Als tiener sleepte ik mijn klasgenoten en vriendjes mee naar pretparken en zelfs als twintiger kon ik er geen genoeg van krijgen. Inmiddels ben ik 31 en nog niet wijs. Of toch wel? Want ik houd er nu eenmaal van. Maar van alle attracties die ik ooit in mijn leven gedaan heb, is de Kitt SuperJet in Movieland Gardameer toch wel één van de meest gave rides ooit. Waarom dan? Dat ga ik je vertellen… en laten zien!

De achtergrond van Kitt

Ken je Knight Rider en zijn auto ‘Kitt’ nog? Deze fictieve superauto werd bediend door David Hasselhoff, die in de serie Michael Knight speelde. Samen bestreden ze de misdaad in situaties die werden omschreven als ‘direct action may be the only feasible solution’. Oftewel: knallen! Dit misdaad bestrijdende duo pakte zo heel wat boeven aan. De Kitt auto was in de serie een zelfbewuste, soms ietwat bijdehante, kunstmatig-intelligente en bijna onverwoestbare auto.

De Kitt SuperJet

Movieland besloot om op dit idee voort te borduren en riep de Kitt SuperJet in het leven. Een snelle equivalent van de Kitt auto, maar dan in de vorm van een (speed)boot. Met 600 pk en 2 krachtige watermotoren staat deze attractie garant voor een adrenaline rush. Met hoge snelheid zoeft de Kitt SuperJet over het water, met tussendoor een spectaculaire 360° spin (ronddraai) in het water. Het water beweegt aan alle kanten. Spetters in je gezicht. En dan ineens: een flinke golf! Ja, je wordt gegarandeerd nat, dus neem maar wat droge kleding mee.

Uniek aan de Kitt SuperJet is, dat het één van de weinige attracties is in een attractiepark, die nog een bestuurder heeft. Uitsluitend ervaren medewerkers van Movieland Gardameer zitten hier achter het roer. In totaal kunnen er vijftien mensen tegelijkertijd in de SuperJet – inclusief de bestuurder. Houd er wel rekening mee dat deze attractie tijdens showtijden niet toegankelijk is, omdat het voor de rit zelf gebruik moet kunnen maken van het water in het showgedeelte.

Kitt MiniJet

Sinds april 2019 kunnen de kleintjes hun eigen Kit powerboat besturen! Movieland heeft namelijk uitgebreid met een nieuwe attractie: de Kitt MiniJet. In een afgezette waterbaan kan hier flink gas worden gegeven met een privé jet.

Als ik nog klein had geweest, dan had ik het wel geweten… Dan had ik binnen zeer korte tijd weer in dit pretpark gezeten. Ach, wie houd ik nu voor de gek? Je vind me hier sowieso binnenkort weer een keer terug!

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.