De Boboli tuin geeft je het mooiste uitzicht over Florence

Giardino di Boboli. Een tuin uit duizenden. De Boboli tuin geeft je het mooiste uitzicht over Florence. En dat niet alleen. Het is ook nog eens een heerlijke tuin om doorheen te wandelen.

Trek hier maar een halve dag voor uit als je in Florence bent. Het lange wandelpad en de hoogteverschillen doen een flink beroep op je kuiten. Gelukkig kun je tussendoor uitrusten met een geweldig mooi uitzicht over de stad vanuit een 18-eeuws koffiehuis. Je kunt een bezoek aan de immense Boboli tuin combineren met een bezoek aan de ruim 4 hectare grote Bardini tuin. Deze is op zijn allermooist in de lentemaanden (april-mei). Dan kun je namelijk onder een picture perfect boog van blauwe regen doorlopen.

Om beide tuinen te combineren ga je naar het volgende adres als startpunt:

Costa S. Giorgio 2
50125 Firenze (Florence)

Over de Boboli tuin

De Boboli tuin is de meest uitgewerkte en theatrale tuin in de regio Toscane. Het ligt ‘verscholen’ achter het Palazzo Pitti: een gigantisch paleis en museum in Florence. De Boboli tuin is eigenlijk niet één tuin, maar een heel complex aan verschillende tuinen. Het werd in de 16e eeuw aangelegd en werd daarna meerdere keren uitgebreid. Uiteindelijk bereikte het zijn huidige omvang van 10 hectare in de 17e eeuw. Het design van de tuin is bedacht door architect Niccolo Percoli (‘Tribolo‘), maar helaas heeft Tribolo niet lang genoeg geleefd om zijn eigen ontwerp werkelijkheid te zien worden. Hij bedacht de tuin in 1559 en overleed enkele jaren later. Diverse tuinarchitecten hebben later als eerbetoon aan Niccolo Percoli aan de Boboli tuin gewerkt, waarbij het uitgangspunt altijd het oorspronkelijke ontwerp is gebleven.

Het amfitheater was het eerste bouwwerk wat in de Boboli tuin gebouwd werd. Verder staat de tuin vol met diverse kunstwerken, fonteinen, grote terracotta potten, vijvers en tuinbeelden. Sommige paden worden geflankeerd door ruw gepleisterde muren, waar andere paden worden gesierd door rijen cipressen en hoge hagen. In het hele tuinencomplex adem je een Mediterraanse sfeer. Een wandeling hier is een aanrader voor natuurliefhebbers, maar ook voor kunstliefhebbers.

Omdat de tuin op een helling ligt krijg je hier en daar een prachtig uitzicht over de stad. Zo kijk je op sommige plekken recht op de Duamo (dom). Ook andere bezienswaardigheden in Florence zijn goed te zien vanuit de tuin.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.