Cumbre Nueva, La Palma // over horizontale regen en een oerbos

La Palma, het op-1-na meest westelijk gelegen Canarische eiland, is het steilste eiland ter wereld. En de bergketen ‘Cumbre Nueva‘ helpt daar een flink handje aan mee.

Deze bergketen, in het noordoosten van het eiland, is negen kilometer lang. De bergketen verbindt het nationaal park Caldera de Taburiente (in het noorden) met de actieve vulkanengroep Cumbre Vieja (in het zuiden). De bergketen zelf is het (t)huis van een eeuwenoud oerbos. Zo’n bos vol gigantische varens en jungle-achtige lianen. Wie hier een wandeling maakt kijkt zijn ogen uit. En traint gelijk ook flink zijn kuiten trouwens! Maar misschien nog wel het allerbijzonderst is de horizontale regen die hier over de berg ‘vliegt’.

Een deken van wolken

Vanaf het bezoekerscentrum (Centro de visitantes Caldera de Taburiente) heb je een prachtig uitkijkpunt op de bergketen vanaf het binnenland. Hier zie je hoe een deken van wolken zich over de bergen rolt en er vervolgens soepeltjes weer vanaf glijdt. Het is iets waar je naar kunt blijven kijken. Het is zelfs zo imposant en groots, dat toen wij een boottocht maakten aan de westkant van het eiland, we de witte wolkendeken nog steeds over de bergen zagen rollen.

Over het binnenland

Als de wolken eenmaal hun gang naar het binnenland hebben gevonden een stukje zijn afgedaald, dwalen ze vervolgens af van de grote witte deken en vinden ze hun eigen weg weer. Ontzettend bijzonder om te zien. En verrassend rustgevend. Ik zou hier uren naar kunnen kijken. Wat jullie?

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.