2018 // Terugblik & vooruitblik

2018. Het lijkt wel alsof het jaar voorbij is gevlogen. En toch ook weer niet. Er is dit jaar ontzettend veel gebeurd. Mooie dingen, maar ook minder mooie dingen. Ik heb nieuwe mensen ontmoet, maar ook mensen verloren. Vrij letterlijk, helaas. Ik heb genoten van vakanties en van gezellige momenten met collega’s, vrienden en familie, maar ik heb me ook zorgen gemaakt. Meer dan me lief is. En ik maakte een levensgrote keuze waarmee ik het roer drastisch omgooide.

Mooie herinneringen

In februari 2018 ging ik op wintersport. Ondanks dat ik niet heb geskied en het niet 100% mijn vakantie was, heb ik er toch mooie foto’s kunnen maken. Sneeuwwit en met bijzondere uitzichten over de Franse Alpen. En daar ben ik dankbaar voor. Ga ik volgend jaar weer? Nee. Voorlopig niet meer. Ik ga pas weer op wintersport als ik met een leuke groep mensen op vakantie kan – én als ik zelf ook een paar skilessen heb gehad.

Een andere bijzondere vakantie was die op het Canarische Eiland La Palma. Dit eiland heeft me positief verrast. We hebben er een week lang rond gereden en de meest bijzondere dingen gezien. Van de hippiemarkt tot de boottocht om walvissen te spotten. Ik heb genoten.

Familie

Ik hou van familie. Het zijn de mensen waar ik altijd op terug kan vallen, maar vooral ook de mensen waarmee ik altijd kan lachen. En mijn oudste oom aan mijn vaders kant, dat was de lolbroek van de familie. Altijd in voor een geintje, een lach en een feest. Als er (nog) geen feest was, dan zorgde hij wel dat er een feest kwam. En dan ineens is hij er niet meer. Een vreemd appje en een rit naar het ziekenhuis vormden zich tot een nare dag. Tijdens zijn werk overleden. Zomaar. Plotseling. Hij woonde dan wel alleen, maar mijn oudste oom was de lach van de familie. Het was een levensgenieter. Het enige wat ik nu nog kan doen, is me vasthouden aan die herinnering.

Nog confronterender was het voor mijn moeder, die dit jaar een hartinfarct kreeg. Waar zij het overleefd had en direct een stent geplaatst kreeg, was mijn oom er dus minder goed vanaf gekomen. En ook nog eens niet lang na elkaar. Dankbaar ben ik wel voor de goede zorg in het ziekenhuis voor mijn moeder. Er is na de constatering van haar hartinfarct ontzettend snel gehandeld. Na een kleine operatie kon mijn moeder letterlijk weer naar adem happen. De benauwdheid, vermoeidheid en het drukkende gevoel op haar schouders en borst vloeiden weg. Met wat rust en ruimte komt het weer goed.

Nieuwe mensen

Dit jaar was een jaar waarin ik sommige oude vrienden definitief (op een stille manier) gedag zegde en (nieuwe) mensen beter leerde kennen. Lieve buren, mede-vrijwilligers voor de collectieweek van de Dierenbescherming en collega’s waarmee ik een nog betere band kreeg. Allemaal mooie mensen!

Liefde

Vorig jaar sukkelde het al in de liefde, maar was ik er nog niet klaar voor om het af te sluiten. Ik wilde het proberen, doorgaan en vechten voor een betere toekomst samen. Dit jaar deden we samen mooie dingen, maar brak deze relatie me uiteindelijk toch op. Ik ben TEveel van mezelf verloren. Er is TEveel gebeurd wat ik kan vergeven, maar niet kan vergeten. We groeiden nog verder uit elkaar, deden nóg minder samen in het dagelijks leven en we creëerden een scheefgroei in onze dagpatronen. En hoewel we nooit echt ruzie hebben (we zijn beide geen personen om ruzie te maken), was het gewoon op.

Gek genoeg boekte ik in oktober nog een camperreis naar Zuidwest USA voor ons samen. Om enkele weken later tot de conclusie te komen dat ook dit niet meer goed voelde. Ik annuleerde reis (man, dat deed pijn!), had stevige discussies over hoe nu verder en moest het onderspit delven wat betreft ons koophuis. Natuurlijk gunde ik mijn (ex)vriend het huis, maar stiekem hoop je toch ook wel dat je er zelf kunt blijven wonen. Helaas pindakaas, van mijn twee banen heb ik nog één uitzendcontract in fase A en die wordt niet geaccepteerd voor een hypotheekaanvraag. En dus besloten we dat hij in het koophuis blijft wonen en ik op zoek ga naar wat anders. En dat bleek al snel een hele opgave. Jeetje, wat is het druk op die huizenmarkt! Maar ik heb er vertrouwen in dat er in 2019 iets moois aan zit te komen… En het opnieuw inrichten van een woning is toch ook wel weer erg leuk! Stiekem ben ik nu al nieuwe spullen aan het verzamelen via Marktplaats.

Vooruitblik: 2019

Het is altijd moeilijk om te zeggen wat de toekomst zal brengen. Aan goede voornemens doe ik eigenlijk al jaren niet meer. Wel hoop ik in 2019 mezelf terug te vinden. Een eigen appartementje, nieuwe en gezondere gewoontes, mooie reizen en volop kansen beloven veel goeds! Ik ben vastbesloten er wat moois van te gaan maken. Ik ga weer bloggen, dat wat ik het allerliefste doe maar eigenlijk de afgelopen maanden amper heb gedaan.

Ik geloof dat alles in het leven een zegen of een les is. Het is wat je er zelf van maakt. Voorlopig leef ik vandaag en droom ik over morgen. Ik wens jullie voor nu allemaal alvast een mooie jaarwisseling, een prachtig nieuw jaar en heel veel gezondheid!

Wat zijn jouw dromen voor 2019?

Comments · 1

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.